Ushqimet që ndihmojnë në lehtësimin dhe parandalimin e viruseve

Ndërsa bota vazhdon të përballet me pandeminë ‘COVID-19’, shumë njerëz po kërkojnë ushqimin magjik apo mbrojtjen më të mirë që mund të ndihmojë në forcimin e imunitetit dhe mirëqenien e përgjithshme. Bazuar në hulumtimet e shumta të bëra nga ekspertët shëndetësorë bashkë me nutricionistë dhe ekipe mbështetëse është vërtetuar se ushqimi i shëndetshëm, ndihmon në…

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Reduktimit të Katastrofave’

Data e sotme 13 Tetor, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Reduktimit të Katastrofave’. Kjo ditë shënon globalisht mënyrën se si njerëzit dhe komunitetet po reduktojnë ekspozimin e tyre ndaj katastrofave si dhe rrit vetëdijen për rëndësinë e zvogëlimit të rreziqeve me të cilat ballafaqohen. Radio KFOR-i ka kontaktuar profesorin e Biologjisë dhe Mbrojtjes së Ambientit, Alban…

Sot fillon ‘Forumi për Politika Bujqësore 2020’

Nga data e sotme (12 tetor), deri më 16 tetor 2020, do të mbahet ‘Forumi për Politika Bujqësore. Ndryshe nga vitet e shkuara kjo ngjarje do të mbahet online, për shkak të rrethanave të krijuara nga pandemia e shkaktuar nga ‘CoViD-19’. ‘Forumi për Politika Bujqësore’ organizohet nga Grupi i Përhershëm i Punës për Zhvillimin Rural…

Klubi Edukativo Rinor “Sinergjia”, kërkon mësimdhënës të gjuhës shqipe dhe serbe

Në kuadër të projektit “Përmirësimi i Aftësive të Rinisë për Menaxhim të Konfliktit” në komunat e Mitrovicës së Jugut dhe të Veriut, Kamenicës dhe Fushë Kosovës, Klubi Edukativ Rinor “Sinergjia”, ka hapur dy pozita pune, mësimdhënës/e të gjuhës shqipe dhe serbe. Të interesuarit, dokumentet e tyre mund t’i dërgojnë në këtë adresë elektronike: oeksinergija@gmail.com, deri …

Pandemia ‘COVID-19’, ndryshoi edhe rrjedhën e arsimit

Prania e pandemisë së ‘COVID-19’, ka ndikuan që shumë punë të bëhen në gjendje të jashtëzakonshme, këtu përfshihet edhe arsimi i të gjitha niveleve në Kosovë. Për të ditur se cila metodë do të ishte më e përshtatshme për të kapërcyer këtë situatë në të cilën gjendemi, Radio KFOR-i kontakti, Veteranin e Arsimit, ish- Udhëheqësin…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Zogjve Shtegtarë’

‘Dita Botërore e Zogjve Shtegtarë’ shënohet botërisht çdo vit me datën 10 tetor, për të ndihmuar në rritjen e vetëdijesimit global, për kërcënimet me të cilat përballen zogjtë shtegtarë. Migrimi i shpezëve është një proces i natyrshëm, përmes të cilit zogj të ndryshëm fluturojnë në distanca prej qindra e mijëra kilometrave, në mënyrë që të…

Mbreti i muzikës pop, Michael Jackson

Michael Jackson, njihet si figura më eminente e shekullit të 20-të, në muzikë. Këngëtari, valltari dhe kantautori Jackson, ka lindur më 29 gusht, të vitit 1958 dhe jeta e tij do të mbetet gjithmonë në histori. Ishte babai i tij, Joseph, që besonte shumë tek talenti Michael dhe kështu i erdhi edhe ideja për krijimin…