Radio KFOR-i me hitet më të reja

Radio zë vendin e parë, si burimi numër një për zbulimin dhe transmetimin e këngëve të reja. Edhe pse teknologjia ka avancuar, prapë se prapë radio mbetet mediumi më i kërkuar për të transmetuar dhe për të dëgjuar këngët më të reja. Në vendin tonë, Radio KFOR-i mbetet njëri nga mediumet më të pëlqyera nga…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Gjuhës së Shenjave’

Data e sotme, 23 Shtatori, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës së Shenjave’, si një mundësi unike për të përkrahur dhe mbrojtur identitetin linguistik dhe diversitetin kulturor të përdoruesve të kësaj gjuhe. Në këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar interpreten e gjuhës së shenjave, Drita Rashiti, e cila tha se përmes datave të tilla të shënuara,…

Mbrojtja e shëndetit mendor gjatë pandemisë ‘CoViD-19’

Bota tashmë dalëngadalë po i përshtatet ‘normalitetit të ri’, të cilin e ka krijuar pandemia globale ‘CoViD-19’. Me gjithë kufizimet, masat parandaluese dhe lajmet e shumta për virusin që ishte komplet i panjohur për botën, psikologët po bëjnë thirrje që t’i kushtohet kujdes i veçantë shëndetit mendor. Përmes frekuencave të Radio KFOR-it, Psikologia Klinike, Antigona…

KFOR-i ndihmon me donacione shkollën e Çabrës

Bashkëjetesa dhe bashkëpunimi i fortë midis komuniteteve të ndryshme në Kosovë, rezulton me  projekte të dobishme që përfitojnë shoqëria në tërësi, pa dallime. Në një ceremoni solemne, sot (22.09.2020), në Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Osman Rama”, në Çabër, komuna e Zubin Potokut, u përurua këndi i lojërave, ndriçimi i objektit shkollor, rregullimi i…

Vajza, thesari më i çmuar për prindër

Përderisa dikur shoqëritë kudo në botë, e posaçërisht në Kosovë, luteshin që fëmija i tyre të jetë i gjinisë mashkullore, sot çiftet që planifikojnë zgjerim të familjes, duan që të bëhen prindër të vajzave, të cilat siç pohojnë ata, i japin më shumë hare jetës së tyre. E hareshme dhe plot ngjyra tashmë i është…

Sot, dita e parë e stinës së vjeshtës

“Vjeshta sjell me vete kujtimin e një stine bujare; ngjyra, ndjenja, aroma, të korra dhe gjithçka flet për bukurinë e tokës, për mrekullitë e natyrës”, kjo është thënia e Stephen Littleword, që më së miri i tregon bukuritë e stinës së vjeshtës. Sot (22.09.20), është dita e parë e stinës së vjeshtës e cila shënon…

Komunitetet në Kosovë, duan paqe sot e përherë

Çdo vit, Kombet e Bashkuara ftojnë të gjithë njerëzit dhe kombet anembanë botës, të dëgjojnë dhe t’i përgjigjen thirrjes për të krijuar një botë paqësore për të gjithë. Pikërisht sot (21.09.20), në ‘Ditën Ndërkombëtare të Paqes’, edhe Radio KFOR-i për ta shënuar këtë ditë, realizoi intervista me personalitete të komunitetit shqiptar dhe serb, znj. Ganimete…