Ndikimi negativ i filmave për të rritur, tek fëmijët

Me zhvillimin e vazhdueshëm të teknologjisë, fëmijëve u është mundësuar që të kenë qasje pothuajse në çdo përmbajtje në internet, përkundër faktit që përmbajtja e tyre  është e papërshtatshme për moshat e tyre. Filmat bëjnë pjesë po ashtu në mesin e këtyre përmbajtjeve,  meqë kohëve të fundit, kinematografia moderne është mbushur me skena të natyrave…

Ndjekja e kurseve virtuale në kohë pandemie

Pas shëndetësisë dhe ekonomisë, edukimi ka qenë një ndër fushat më të ndikuara nga pandemia ‘CoViD-19’. Në muajt e parë të përballjes së Kosovës me këtë pandemi, procesi mësimor u ndalua tërësisht, për të vazhduar më pas në mënyrë virtuale me vendim të Ministrisë së Arsimit. Mirëpo edhe kurset e ndryshme, të cilat janë vijuar…

Procesi i mëtejmë mësimor gjatë Covid-19

Ministria e Arsimit dhe Shkencës është në fazën përfundimtare të përgatitjeve për fillimin e vitit të ri shkollor 2020/2021, me ç’rast organizimi i mësimit është paparaparë për të gjitha nivelet e arsimit. Në Udhëzuesin e përgjithshëm për mësimin që pritet të filloj në muajin shtator 2020, përveç tjerash janë përcaktuar edhe skenarët për organizimin e…

Rëndësia e ruajtjes së trashëgimisë kulturore

Trashëgimia kulturore është trashëgimia e objekteve fizike dhe shpirtërore e një grupi ose shoqërie që janë të trashëguara nga gjeneratat e kaluara, të mirëmbajtura në të tashmen dhe të ruajtura për brezat e ardhshëm. Se ruajtja e trashëgimisë kultuore ka një rendësi të madhe, e thotë për Radio KFOR-in edhe Inxh. Dip. Ark. dhe specialiste…

Festivali ‘Anibar’ po i vazhdon aktivitetet kulturore online

Me shfaqjen e filmave dhe aktiviteteve të ndryshme artistike, të cilat po shfaqen përmes platformave digjitale, Festivali i Filmit të Animuar “Anibar”, po i vazhdon aktivitetet e programit online. Organizatori i këtij festivali, Vullnet Sanaja, për Radio KFOR-in foli rreth këtij edicionit të 11-të me radhë: “Këtë edicion do t’ua dedikojmë të gjithë atyre që…