Ciceroni kulturor

Në ditët e fundit të janarit dhe ditët e para të shkurtit, vendi ynë do të jetë nikoqir i shumë ngjarjeve kulturore, ku të gjithë ne, mund ti ndjekim nga afër e Radio KFOR-i ju sjellë disa nga këto ngjarje kulturore: – Nesër, më 31 janar, nga ora 19:00, në kuadër të projektit “Stories We…

Siguria kibernetike vazhdon të jetë sfiduese

Me shumë gjasë keni dëgjuar për “kërcënimet kibernetike” dhe për rreziqet e shumta që mund të sjellë ekspozimi i secilit nga ne në rrjete sociale, duke komprometuar privatësinë tonë. Prandaj ekspertët e fushës përkatëse, nënvizojnë që në botën e sotme kibernetike, askush nuk është i sigurt. Kërcënimi kibernetik është mundësia e një përpjekjeje keqdashëse, përmes…

IQ² Brain Traning nga muaji mars edhe në Ferizaj

Programi stimulues i inteligjencës “IQ n’fuqi”, dedikuar inteligjencës së fëmijëve nga mosha 3-15 vjeç, pas një suksesi të shkëlqyeshëm, nga muaji mars do të jetë edhe në Ferizaj. Psikologe Phd. Msc, Dafina Prokshi, për Radio KFOR-in, tregoi për qëllimin e këtij projekti të veçantë, i pari i këtij lloji në Kosovë: “Nisur nga fakti që…

Vend i lirë pune në KFOR, për pozitën Administrator Fiskal

Shtabi i Përgjithshëm i KFOR-it, me seli në Film City në Prishtinë, ka hapur një vend të ri pune, për pozitën Administrator Fiskal. Kërkesat thelbësore për arsimim, përvojë pune dhe aftësi për këtë pozitë janë: Diplomë universitare në Administrim Biznesi, Financa, Kontabilitet ose fusha të ngjashme me Ekonomi. Minimum 6 vjet përvojë pune me operime…

Fakte interesante…

Meqë bota është e mbushur me vende e gjëra interesante, në vijim ju njohim me disa prej tyre, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – Në botë ka aq shumë milingona, saqë pesha e tyre e përbashkët është aq e madhe sa do të peshonin të gjithë njerëzit bashkë. – Aktorëve u…

Të rejat javore në teknologji…

Të rejat javore në teknologji, këtë javë i nisim me kompaninë Samsung, të cilët kanë plasuar në treg modelin më të ri të telefonit ‘Galaxy S24 Ultra’, që i reziston ujit dhe pluhurit si dhe do të jetë i pajisur edhe me Inteligjencë Artificiale të quajtur “Live Translate”, që ka aftësi të përkthejë telefonata në…

Rëndësia e mbrojtjes së të dhënave personale

Të dhënat personale të njerëzve përpunohen çdo sekondë, në punë, në marrëdhëniet e tyre me autoritetet publike, në fushën e shëndetësisë, kur blejnë mallra apo kryejnë shërbime të tjera, kur udhëtojnë apo kërkojnë diçka online në internet. Individët në përgjithësi nuk janë të njohur me rreziqet që lidhen me mbrojtjen e të dhënave të tyre…

Këngët premierë në Radio KFOR

Çdo individ ka preferenca të ndryshme muzikore dhe mënyra se si muzika ndikon në emocionet e tyre është unike. Sikurse çdo fundjavë, Radio KFOR-i ju njeh me këngët më të reja, të publikuara zyrtarisht në treg sot (26.01.24), të cilat shpresojmë të zgjojnë emocione të bukura tek secili dëgjues. Këngët e sotme premierë mund ti…

KFOR-i i dhuron një dhomë familjare Policisë së Kosovës në Obiliq, për të ndihmuar viktimat e dhunës në familje

Në përpjekje të vazhdueshme për ngritjen e kapaciteteve dhe standardit në trajtim të rasteve të dhunës në familje, me datën 24.01.24, në Stacionin Policor të Kosovës, në Obiliq u përurua një dhomë familjare, donacion ky nga KFOR-i. Falënderues për këtë donacion ishte Komandanti i Stacionit Policor të Kosovës, në Obiliq, Toger Zekrija Januzi, i cili…