Mos gjuaj, ruaj dhe riciklo

Organizata jo-qeveritare ‘EcoZ’, në Prishtinë, ka organizuar një aksion për të ricikluar gjëra të ndryshme që keni në shtëpitë e juaja. Organizata ambientalistike në fjalë, organizon në vazhdimësi aktivitete në mbrojtje të mjedisit dhe ka ftuar të gjithë qytetarët që kanë shishe xhami, kavanoza, gota e produkte të tjera që mund të riciklohen, t’i dërgojnë…

Sot lansohet kompania start-up “AXYZ’’

Sot (24 qershor) me fillim nga ora 18:30, do të bëhet lansimi online i kompanisë “AXYZ”, e cila është start-up i ri i themeluar në vitin 2019, si pjesë e ‘Inkubatorit të Biznesit në VentureUP’. ‘AXYZ’ merret me dizajnimin dhe shtypjen e maketave dhe produkteve të ndryshme 3D, ndërsa gjatë këtij viti përveç të të…

Adele, artisja e ditës në Radio KFOR

Rubrika “Artist of the day” (Artist i ditës), sot është e rezervuar për fituesen e shumë çmimeve “Grammy”. Ylli Adele Laurie Blue Adkins, e cila ka lindur me 5 maj, të vitit 1988, në Londër të Anglisë, qysh e vogël shfaqi pasionin që ka për muzikën. Yjet si Lauryn Hill, Mary J. Blige dhe Destiny’s…

Radio K4 – mediumi që ju shoqëron kudo!

Radio, është mediumi më miqësor, me të cilin dëgjuesit mund të shoqërohen kudo që janë, qoftë në shtëpi, në vendet e punës, në vetura duke vozitur, apo në plazhe duke shijuar pushimet. Roli i Radios, si i çdo mediumi tjetër është që të informojë, edukojë dhe argëtojë audiencën. Por, mënyra që ka zgjedhur Radio KFOR-i…

Instituti INDEP publikon hulumtimin mbi zbatimin e ligjit për barazi gjinore në Kosovë

Institute for Development Policy (INDEP) në Kosovë ka publikuar hulumtimin e tyre me temën ‘Ligji për barazinë gjinore në Kosovë’, për të vlerësuar përmbajtjen, zbatimin dhe hapat e ardhshëm të këtij ligji. Hulumtuesit kanë analizuar disa aspekte të këtij ligji siç janë: mekanizmat institucional për barazi gjinore, mbrojtja dhe trajtimi i barabartë në bazë të…

‘Dita Botërore e Sinjalizuesve’ shënohet sot me moton “Kqyr, Ngo, FOL”

Lëvizja FOL në ‘Ditën Botërore të Sinjalizuesve’, e cila shënohet çdo vit me datën 23 qershor, do të organizoj disa aktivitete me moton “Kqyr, Ngo, FOL”, duke bërë kështu promovimin e sinjalizimt dhe Ligjit për Mbrojtjen e Sinjalizuesve. Aktiviteti që do të organizoj Lëvizja FOL për shënimin e ‘Ditës Botërore të Sinjalizuesve’, është një konferencë,…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Shërbyesve Civil”

23 qershori është “Dita Ndërkombëtare e Shërbyesve Civil”, e themeluar në vitin 2002 nga Kombet e Bashkuara. Kjo ditë është krijuar për të njohur punën e shërbyesve civil, të cilët bëjnë ndryshimin në shumë pjesë të botës, duke ofruar shërbime gjithëpërfshirëse për t’i shërbyer qytetarit dhe duke përfshirë qeverinë dixhitale. Një punë dhe përkushtim të…