Sot shënohet ‘Dita botërore e Zemrës’

Organizata Botërore e Shëndetësisë, tregon se sëmundjet kardiovaskulare marrin jetën e 17.9 milion njerëzve çdo vit, që përbën 31% e të gjitha vdekjeve globale. Për të përmirësuar shëndetin global dhe për të inkurajuar njerëzit të bëjnë ndryshime në stilin e tyre të jetës dhe duke promovuar edukimin ndërkombëtar për rëndësinë dhe ruajtjen e zemrës ‘Fondacioni…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e së Drejtës për Informim dhe Qasje në Informacione’

Duke njohur rëndësinë dhe të drejtën e qasjes në informacione publike, Asambleja e 74-të e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, shpalli 28 Shtatorin si ‘Ditën Ndërkombëtare për Qasjen Universale në Informacione’. Qasja universale në informacion do të thotë që të gjithë kanë të drejtë të kërkojnë, marrin dhe japin informacione. Kjo e drejtë është pjesë…

Gastronomia në kohë pandemie

Ata që pësuan jashtëzakonisht shumë nga situata e krijuar për shkak të përhapjes së virusit Covid-19, ishin edhe bizneset e gastronomisë, të cilat fillimisht u mbyllën në tërësi, për tu lejuar më pas të zhvillojnë veprimtarinë e tyre lirshëm, me kufizim të serishëm disa javë më vonë, meqë u konsideruan si vatër e përhapjes së…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Turizmit’

Në kalendarin e datave të rëndësishme për t’u shënuar, 27 Shtatori i është ndarë ‘Ditës Botërore të Turizmit’. Sektori i turizmit është dëmtuar shumë këtë vit, shkaku i gjendjes pandemike thotë  drejtori Ekzekutiv i Asociacionit të Guidave Turistike të Kosovës, ‘GUIDEKS’, Z. Enes Toska, i cili shtoi se bazuar në hulumtimet e bëra, 90 për…

Shënohet sot “Dita Evropiane e Gjuhëve”

Për të inkurajuar mësimin e gjuhëve të huaja dhe promovimin e pasurive linguistike dhe diversitetit kulturor të Evropës, sot (26.09.20), shënohet “Dita Evropiane e Gjuhëve”, e krijuar nga Këshilli i Evropës, që nga viti 2002. Në Evropë, kjo ditë shënohet me aktivitete të ndryshme, me konferenca gjuhësore, orë gjuhe, ose takime dhe shkëmbime kulturore. Vlerën…

Miratohen masat e reja ‘Anti-CoViD’ në Kosovë

Në mbledhjen e mbajtur sot (25.09.20), Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja ‘Anti-CoViD’. Ndër të tjerash, me këtë vendim, Qeveria nga sot i ka zgjatur orarin e punës për një orë të gjitha lokaleve të gastronomisë, por me disa kufizime. Po ashtu, Qeveria ka lejuar pjesërisht aktivitetet kulturore. Radio KFOR-i ju sjell të…

Fillon sot edicioni jubilar “Etno Fest”

Sot (25.09.20), fillon edicioni jubilar i Festivalit të Arteve dhe Kulturës tradicionale “Etno Fest”, i cili do të zgjasë deri me datën 27 shtator. Meqenëse ky edicion po mbahet në kushte pandemie, koordinatorja e projektit, Vlora Azemi për Radio KFOR-in theksoi: “Është festivali i vetëm që po mbahet në këtë kohë pandemie. Gjithçka është e…