“TOKA” hap aplikim për Super–Vullnetarë, në disa komuna në Kosovë

Tash e tre vite Organizata Jo-Qeveritare (OJQ) “TOKA”, ka filluar të implementojë programin e Vullnetarizmit Edukativ në Kosovë, ku të rinjtë angazhohen në klube të shkollave të ndryshme në Kosovë, duke fituar shumë miq, aftësi dhe duke ndikuar pozitivisht tek shoqëria dhe komuniteti. “TOKA” përsëri ka hapur aplikimin për Super –Vullnetarë. Pikërisht për këtë risi,…

Teatri Dodona, këtë vikend mirëpret fëmijët me shfaqje

Pas një periudhe kufizuese, për shkak të pandemisë së virusit ‘Covid-19’, muaji tetor, në Teatrin “Dodona”, në Prishtinë është rikthyer me repertoar të pasur të shfaqjeve për fëmijë dhe të rritur.  Të vegjlit, tashmë do të mund të ndjekin shfaqje të ndryshme, si “Mustaqoshi Larosh”, në regji të Melihate Qenës, e cila do të jepet…

Zëvendësoni mendimet negative me ato pozitive

Bazuar në përvojat e shumë njerëzve dhe në këshillat e vazhdueshme të psikologëve dhe ekspertëve të fushës shpirtërore, hapi i parë për një jetë më të mirë, më të suksesshme dhe më të përmbushur është të menduarit pozitivisht, pasi që këto mendime çojnë në veprime pozitive dhe rrjedhimisht sjellin ndjenja të tilla. Megjithatë, secili prej…

Ujëvarat e Mirushës më të pastra se kurrë, falë aktiviteteve të ‘Kosova Wildlife Care’

Organizata Jo-Qeveritare “Kosova Wildlife Care”, ka filluar së zbatuari iniciativën pozitive për sensibilizimin e masës në mbrojte të natyrës dhe ambientit ku jetojmë, pastrimin e hapësirës për rreth Ujëvarave të Mirushës, ku janë mbledhur plotë 80 thasë mbeturina. Në lidhje me këtë iniciativë për mbrojtjen e natyrës, për Radio KFOR-in, foli Kryetari i OJQ-së, Kosova…