Kosova hyn në sezonin e pickimit të rriqrave

Koha kur sëmundja e etheve hemorragjike ‘Crime Congo’, që vjen nga pickimi i rriqrave, në Kosovë shfaqet kryesisht nga muaji prill, deri në muajin shtator. Malisheva, është një nga komunat me personat më të prekur nga pickimi i rriqrave gjatë muajve të lartpërmendur dhe për të mësuar se si qëndron situata me menaxhimin e kësaj…

E qeshura është ilaçi më i mirë

Buzëqeshja të shton jetën, ju bën të lumtur juve dhe njerëzit përreth. Kjo ditë, 14 prilli, është e njohur edhe si ‘Dita Botërore e Buzëqeshjes’. Për këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar z. Miran Ramadani, i cili njihet për aftësitë e tij humoristike dhe në faqen e tij në Instagram numëron mbi 100 mijë persona,…

Termokiss do të sjell online shfaqjen “Yjësitë”

Të premten (16 mars), nga ora 19:30, “Termokiss” do të shfaq online dramën “Yjësitë”, me regji nga Nol Sahatçiu dhe Feray Derviş. Shfaqja “Yjësitë”, me skenar të Nick Payne, trajton tema të shumta të ndjeshme, që në thelb kanë lidhjen komplekse mes dy protagonistëve dhe rëndësinë e vendimeve të tyre. Qendra “Termokiss” e cila drejtohet…

Disa këshilla për rritjen e vetëbesimit

Një person i sigurt i gëzon, frymëzon dhe gjithashtu frymëzon besimin edhe tek të tjerët. Me pak fjalë, vetëvlerësimi është mendimi juaj për veten dhe aftësitë tuaja. Mund të jetë i lartë, i ulët ose diku në mes. Ndërsa të gjithë herë pas here kanë dyshime për veten e tyre, vetëvlerësimi i ulët mund t’ju…