Fillon faza e tretë e lehtësimit të masave ndaj pandemisë ‘COVID-19’

Sot, me 1 qershor, në Kosovë fillon faza e tretë e masave lehtësuese për qytetarët dhe institucionet, ndaj pandemisë COVID-19. Me fillimin e fazës së tretë të lehtësimit të masave është vendosur për rihapjen e çerdheve, kufijve tokësorë, gastronomisë dhe qendrave tregtare. Megjithatë, edhe me këto lehtësira Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me Institutin Kombëtar…

Shënohet sot edhe “Dita Globale e Prindërve”

Drejtues të komuniteteve, prindër, fëmijë, mësues dhe organizata të ndryshme sot shënojnë “Ditën Globale të Prindërve”, e cila u caktua si e tillë nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, që nga viti 2012. Që nga kjo periudhe u vë në dukje se prindërit e çdo race, feje, kulture dhe kombësie, në të gjitha…

Në fund të kësaj jave fillojnë aktivitetet për një ‘Prishtinë të Gjelbëruar’

Nga data 01 qershor e deri më 07 qershor, në kuadër të ditëve ndërkombëtare që lidhen me ambientin, Komuna e Prishtinës, do të organizoj ‘Javën e Gjelbër’, ku do të promovohen aktivitetet të shumta, si: webinar, seminare dhe projekte të ndryshme për ‘Prishtinën e Gjelbër’. Organizatorët e kë̈tij eventi pohojnë̈ se në mungesë të veturave,…

‘Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve’, fëmijët e festojnë në shtëpitë e tyre

‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve – 1 Qershori’, këtë vit e gjen botën në një gjendje jo të favorshme për më të vegjlit për shkak të pandemisë, të cilët këtë ditë kryesisht e festojnë përmes aktiviteteve të ndryshme kulturore, këndojnë, festojnë, vallëzojnë dhe dëfrehen me njëri tjetrin në ambiente të hapura. Megjithatë, duke shfrytëzuar imagjinatën dhe kreativitetin…

Mesazhe motivuese nga artistët botërorë

Në situatën nëpër të cilën po kalon i gjithë planeti ynë, më së shumti kemi nevojë për pozitivitet, për pak motivim nga artistët tanë më të dashur, shumë nga të cilët ishin aktiv gjatë kësaj kohe të pandemisë, secili në formën e tij. Mirëpo, përveç që ishin aktiv, me mijëra artistë në mbarë botën kanë…

Provimi i Maturës do të mbahet me datën 4 korrik

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit përmes një njoftimi bëri të ditur se ‘Provimi i Maturës Shtetërore 2020’, do të mbahet me datën  04 korrik. Përveç udhëzimeve dhe rregullave që duhet të ndjekin maturantët përgjatë provimit, në këtë njoftim janë përfshirë edhe udhëzimet rreth masave parandaluese që lidhen me mbrojtje nga ‘COVID-19’, udhëzime këto…