Përfitoni aftësi dixhitale përmes trajnimit online

Për të përvetësuar njohuritë tuaja rreth rrjeteve sociale, sot (28.04.2020), duke filluar nga ora 14:00 deri në orën 15:00, do të realizohet një trajnim (webinar), organizuar nga Kuvendi Rinor i Prishtinës. Ky aktivitet, synon të ju mësoj mbi informatat bazike, si p.sh, çka janë rrjetet sociale dhe si funksionojnë ato, si ndikojnë ato në jetën…

Publikohet vendimi dhe udhëzuesi për vlerësimin e nxënësve gjatë mësimit në distancë

Ministrja për Arsim në largim znj. Hykmete Bajrami, përmes një postimi në llogarinë e saj në Facebook, (25 prill), ka bërë të ditur se, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) nxori një vendim për “Procedurat e realizimit të vlerësimit të nxënësve gjatë mësimit në distancë”, në të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar. Po…

Shënohet sot “Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale”

“Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale” shënohet çdo 26 Prill, duke synuar rritjen e ndërgjegjësimit dhe kuptimin e njerëzve për pronësinë intelektuale. Organizata Botërore e Pronësisë Intelektuale (WIPO) punon çdo vit së bashku me agjenci të ndryshme qeveritare, organizata joqeveritare, grupe të komuniteteve dhe individë të ndryshëm, për të promovuar “Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale”. Ata…

Roli i mediave dhe promovimi i personave që fëmijët ‘duhet’ t’i ndjekin si model në jetë

Ndikimi i mediave në zhvillimin psikologjik të fëmijëve është i rëndësishëm. Prindërit duhet të jenë të kujdesshëm gjatë ekspozimit të fëmijëve të tyre ndaj mediave duke përfshirë muzikën, video-lojërat dhe internetin në përgjithësi. Mediat promovojnë artistë, të rinj të famshëm, trende të reja botërore, lajme këto të cilat jo gjithmonë kanë ndikim të mire tek…

Artistë të njohur kanë nga një mesazh për të gjithë dëgjuesit e Radio KFOR-it

Artistë dhe personalitete të ndryshme të njohur, i janë bashkuar fushatës ‘#rriNshpi’, mirëpo kësaj radhe përmes Radio KFOR-it, kanë bërë thirrje tek të gjithë qytetarët dhe tek të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, që të qëndrojnë në shtëpi dhe të respektojnë maksimalisht të gjitha rekomandimet e organizatave shëndetësore, në lidhje me pandeminë ‘Covid –…

Çka duhet të vizitoni, kur t‘jeni në Kosovë

Për të kaluar ditë pushimi në vendin e vogël ballkanik, në Kosovë, vendi ka shumë për të ofruar. Andaj, nëse keni ndonjë mysafir të huaj që do të qëndrojë për disa ditë në Kosovë, ju mund të sugjeroni këto vende për t’i vizituar: – Rugova, një regjion i përshtatshëm për alpinizëm, bjeshkatari, skitari, ngjitje në…