Dhuna në familje, duhet të raportohet

Dhuna në familje, po vazhdon që të jetë një fenomen me të cilin përballet e tërë shoqëria globale. Edhe në Kosovë, dhuna në familje vazhdon të jetë një fenomen shqetësues. Për të kuptuar statistikat e dhunës në familje përgjatë tre mujorit të parë të vitit 2021, Radio KFOR-i ka intervistuar zëdhënësin e Policisë së Kosovës,…

Të rejat teknologjike të javës që po e lëmë pas

Java e fundit e muajit prill, ka sjellë lajme të reja në shumë fusha të teknologjisë. Nga çipat DDR5, telefoni i lojërave Redmi K40, eksperimentet me Intelegjencën Artificiale të kompanisë SONY, e deri tek ndryshimet e reja në platformat Zoom dhe Spotify. Dy prodhues të moduleve të memorieve kineze, kanë konfirmuar se modulet e para…

Filmat që jepen premierë javën e ardhshme

Edhe në javën e parë të muajit maj, ju presim premiera filmash të realizuar me shumë mjeshtëri nga regjisorë të njohur botëror, të cilët do të mund t’i shikoni me familjarë apo me miqtë tuaj. Radio KFOR-i sjell në vijim listën e tyre: Filmi ‘Wrath of Man’ – Data e publikimit: 07, maj Filmi ‘Here…

Muzika jazz, zhanër që bashkon njerëzit në gjithë botën

Sot (30.04), në gjithë botën shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e muzikës Jazz’, për të vlerësuar rolin e kësaj muzike, e cila bashkon adhuruesit e këtij zhanri. Edhe në Kosovë, viteve të fundit janë organizuar disa ngjarje dhe festivale që promovojnë muzikën jazz. Festivali ‘Prishtina Jazz Week’, tash e disa vite bën bashkë adhuruesit e këtij zhanri…

Sot kujtohen viktimat e luftës kimike

Data e sotme (29 prill), njihet dhe kudo në botë shënohet si ‘Dita e Përkujtimit për të gjithë Viktimat e Luftës Kimike’, e cila mëton të sigurojë angazhimin e Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike. Në shënim të kësaj dite, organizatat përkatëse organizojnë shumë aktivitete për të eliminuar kërcënimin e armëve kimike dhe për të…