Ushtarët paqeruajtës të KFOR-it në mbështetje të mini-maratonës “Vrapo Babadimër”

Me moton “Bëhu babadimër, jepi buzëqeshje një familjeje”, për të katërtin vit me radhë, në Prishtinë është mbajtur mini-maratona “Vrapo Babadimër”.  Me një pjesëmarrje dhe interesim të jashtëzakonshëm, ky edicion ka vazhduar me traditën humanitare, por me shumë ndryshime, të cilat i ka shpalosur për Radio KFOR-in, organizatori, Jusuf Islami:  “Këtë vit, për dallim nga…

Sot në kryeqytet mbahet diskutim mbi racën dhe diskriminimin në shoqëri

Ekzistojnë komunitete në Kosovë që ende vuajnë nga racizmi i institucionalizuar, padrejtësia mjedisore dhe diskriminimi shoqëror. Prandaj, organizata mediale KOSOVO 2.0 po organizon diskutim mbi racën, për t’i qartësuar këto çështje brenda shoqërisë sonë dhe për të kuptuar më shumë bashkërisht rreth këtij fenomeni. Në këtë diskutim janë të ftuar panelistë të profileve të ndryshme…

KFOR-i i dhuron donacion paisje teknologjike “SOS Kopshtit”

Në kuadër të projekteve të CIMIC-ut, ushtarët e KFOR-it në fundjavën që e lamë pas, kanë dhuruar pajisje teknologjike si laptopa, apart fotografik dhe projektor për Qendrën Sociale Edukative “SOS Kopshti”, në Prishtinë. Misioni human i kësaj Qendre Sociale Edukative, është që të mbështesë dhe edukojë fëmijë të moshave të ndryshme nga komunitete të ndryshme…

Në Prishtinë sot organizohet ‘Forumi Filantropik i Grave’

Në kuadër të Muajit të Filantropisë ‘Forumi për Iniciativa Qytetare’ (FIQ), ka organizuar ‘Forumin Filantropik të Grave’ që do të mbahet sot (13.12.19), duke filluar nga ora 10:30 në ‘Bibliotekën Kombëtare të Kosovës’. Ky forum do të përfshijë përfaqësues nga sektori publik dhe shoqëria civile me qëllim të fuqizojë pozitën e grave në shoqëri dhe…

Nata e poezisë në qytetin e Pejës

Aktivitetet kulturore në Kinemanë “Jusuf Gërvalla” të qytetit të Pejës po shtohen dita ditës. Vetëm tre ditë pas ‘Natës së filmit dhe librit në Pejë’, programi artistik i kësaj kinemaje do të pasurohet edhe me ngjarjen tjetër “Nata e Poezisë”, ku theks të veçantë do ti kushtohet poezisë dhe recitimit. Publiku i qytetit të Pejës…

Sot organizohet ‘Panairi i Festave’

Në prag te festave të fundvitit, Zyra e Koordinatorit për Zhvillim të Agjensive të OKB-së në Prishtinë, në bashkëpunim me “Klubin Ndërkombëtar të Prishtinës”, do të organizojnë “Panairin e Festave”. Ky Panair do të mbahet sot (13.12.2019) në Qendrën “Termokiss”, ndërsa do të zgjasë nga ora 12:00 deri në orën 18:00. Për të mësuar më…

Hapen edhe dy mini-biblioteka në Prishtinë

Organizata ‘Etea’ ka vazhduar projektin e hapjeve të mini bibliotekave në lagje të ndryshme të Prishtinës. Kjo organizatë ka për qëllim që nëpërmes këtij projekti të forcojë  arsimin publik përmes promovimit të leximit tek të rinjtë dhe përmirësimin e praktikave arsimore në Kosovë. Sot (12.12) nga ora 10:00 është bërë përurimi edhe i dy mini…