Opera “GOF” vjen në Prishtinë

Flute Sounds Festival dhe Kino Armata, nesër më 15 maj, prej orës 21:00 sjellin Operën “GOF”, një rrugëtim fizik dhe virtual i tri personazheve që mëton të paraqes gjendjen e vetëdijes njerëzore në rrethana të izolimit, ku do të shfaqen tri forma të konceptimit të lirisë në shoqërinë bashkëkohore të Kosovës. Njëri e gjen lirinë…

Exclusive: Rona Nishliu për Radio KFOR-in, zbulon kohën e koncerteve për të promovuar albumin e ri

Këngëtarja me vlera të larta profesionale muzikore, ajo e cila triumfoi ne Eurovision (2012) dhe deri më  tani ende mbetet këngëtarja shqipare që ka arritur të klasifikohet aq lartë në këtë garë evropiane muzikore, Rona Nishliu, sot (13.05.19) ishte mysafire në emisionin e drejtpërdrejtë të pasdites “Macchiato Lounge”, te moderatorja Pranvera Behrami. Emisionin Rona e filloi…

Aktivitete të shumta për ‘Ditën Ndërkombëtare të Infermierisë’

“Infermieria, zëri që udhëheqë – shëndeti për të gjithë”, kjo është motoja e sivjetme nën të cilën shënohet 12 Maji ‘Dita Ndërkombëtare e Infermierëve’. Data e sotme, është caktuar si ‘Ditë Ndërkombëtare e Infermierisë’, pasi në këtë ditë ka lindur themeluesja e infermierisë në botë, Florence Nightingale. Kjo ditë sivjet në Kosovë është shënuar me…

Sot Prishtina mirëpret dy festivale ‘POLIP’ dhe ‘GranFest’

“Ujdia letrare” është tema e sivjetme e Festivalit Ndërkombëtarë të Letërsisë “Polip”,  që po mbahet nën organizimin e Qendrës Multimedia, duke sjell shkrimtarë, poet, nga rajoni dhe nga e gjithë bota. Risia e sivjetme është mbajtja paralele e Festivali Ndërkombëtar i Romanit Grafik ‘GRANFest’, ku sot (10.05.19) nga ora 19:00, pjesëmarrësit do të kenë mundësi…

Publikohet faqe për raportimin e produkteve të rrezikshme

Me përkrahjen e projektit të financuar nga Bashkimi Evropian “Lëvizja e Lirë e Mallrave”, Trupi Koordinues për Mbikëqyrjen e Tregut, lanson sot (10 maj) faqen e internetit për raportimin e produkteve të rrezikshme ‘RAPEX Kosova’. Përmes kësaj faqeje synohet që publikut ti servohet informacioni për autoritetet inspektuese që monitorojnë sigurinë e produkteve në tregun e…

Prishtina sot nikoqire e garave me biçikleta

Në mbështetje të ‘Javës së Pestë për Siguri Globale Rrugore’, të Kombeve të Bashkuara dhe kampanjës SaveLIVES, sot (10 maj) në Sheshin Zahir Pajazi, nga ora 12:00, Kolegji i Shkencave të Aplikuara Teknike “Tempulli”,  Asociacioni Kosovar i Motorizimit “AMRKS” dhe me përkrahjen nga Forumi i Kosovës për Siguri në Rrugë, do të mbahen garat e…