Koronavirusi… drejt një bote të re

Ky artikull i fundit konsideron hapin e fundit, i cili është kur ne e zbulojmë se duhet të punojmë për një “botë të re”. ‘COVID-19’ mund të shihet me lente të dyfishtë: mund të rrisë ose frikën ose dashurinë; mund të shihet si një armik për të luftuar ose si një mundësi për të kuptuar…

Peshkimi i paligjshëm shkakton humbjen e miliona tonë peshk çdo vit

Peshkataria siguron një burim jetik të ushqimit, punësimit, rekreacionit, tregtisë dhe mirëqenies ekonomike për njerëzit në të gjithë botën. Mirëpo, qëndrueshmëria e këtij burimi është shumë e rrezikuar nga peshkimi i paligjshëm, andaj data e sotme, 5 qershor, i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare për Luftën kundër Peshkimit të Paligjshëm, të Pa raportuar dhe…

“Culture for Change” bën thirrje për aplikim

Programi Kultura për Ndryshim ka bërë thirrjen e tretë për përkrahje të nismave kulturore dhe artistëve në Kosovë. Kësaj radhe shuma maksimale e përkrahjes shkon deri në 4.000 EUR. Të gjithë të interesuarit mund të aplikojnë përmes web faqes së Qendrës Multimedia, ku mund të gjeni dokumentet e nevojshme për aplikim si: Formën për aplikim,…

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – A e keni ditur se artistët në Irlandë, janë të përjashtuar nga pagesa e taksave mbi të ardhurat e…

Librat më të mirë për lexim, për fëmijë të moshave nga lindja deri në 16 vjeç

“Librat janë avioni, treni dhe rruga. Ato janë destinacioni dhe udhëtimi. Janë shtëpia”, kështu thoshte shkrimtarja amerikane,  Anna Quindler. Për t’i gjetur këto mrekulli që ekzistojnë në libra, fëmijët duhet të mësojnë të lexojnë libra që në fëmijëri të hershme. Janë profesionistët që për lexuesit e vegjël dhe të rinj i kanë ndarë librat në…

Këtë muaj mbahet ngjarja “Prishtina Fashion Nights”

Për të 16-in vit me radhë nën organizimin e “B Models” dhe “IB Events”, do të mbahet “Prishtina Fashion Nights”, ku adhuruesit e veshjeve të bukura, më 17 qershor, do të kenë mundësi të shohin modele të prezantuara nga dizajnerë të njohur kosovarë.  Për të ditur më shumë rreth këtij eventi, Radio KFOR-i kontaktoi njërin…