“DokuFest” po i vazhdon shfaqjet online

Festivali Ndërkombëtar i Filmit Dokumentar dhe të Shkurtër “DokuFest”, më 7 gusht, filloi edicionin e 19-të me radhë, por për shkak të pandemisë ‘Covid -19’, ky festival është duke u mbajtur online dhe do të zgjasë deri më 25 gusht.  Ketë vit mbi 90-të filma konkurrues që përfaqësojnë 51 vende të ndryshme të botës, do…

Fakte interesante në Radio KFOR

E përbërë nga rreth 200 shtete dhe më shumë se 7.5 miliardë njerëz, bota është e mbushur me njerëz, vende dhe gjëra interesante, argëtuese dhe magjepsëse. Në Zelandën e Re, në Kivis, për shembull, do të gjeni përqendrimin më të lartë të pronarëve të kafshëve shtëpiake në planet, ndërsa në Nikaragua, ju do të gjeni…

Platforma ‘Kosovo Trustbuilding’ ndihmon procesin e integrimit ndëretnik në Kosovë

Integrimi ndëretnik po zhvillohet me sukses me përmirësime të dukshme në shumë fusha në Kosovë, duke përfshirë atë në arsim, kulturë, sport dhe fusha të ndryshme dhe duke integruar të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, nëpërmes projekteve dhe aktiviteteve që organizohen nga shumë organizata në vend. Pjesë e procesit të integrimit tash e disa…

Doktorët Salih e Florie Krasniqi, në shërbim të pacientëve edhe gjatë pandemisë

Punëtorët shëndetësorë në mbarë botën janë shpallur heronjtë e vitit 2020, për shkak të kontributit të tyre në trajtimin e pacientëve të prekur me ‘Covid – 19’. Ata po vlerësohen si njerëzit më të guximshëm të kësaj gjenerate. Megjithatë, heronjtë e kësaj pandemie, kanë sakrifikuar duke qëndruar larg familjarëve të tyre, në mënyrë që të…

Roli i mediave sociale përgjatë pandemisë

Dhjetori i vitit 2019, do të ndryshonte botën në pikëpamjet që as që ishin paramenduar. Shfaqja e virusit të panjohur që transmetohet nga njeriu në njeri, brenda pak muajve do të përhapej pothuajse në çdo cep të botës. Një nga masat e para që u ndërmor në shumë vende, ishte izolimi i popullatës në mënyrë…