Kino ABC ka filluar me shfaqje të filmave

Kino ABC tashmë ka filluar me shfajqe të filmave premierë, për të gjithë artdashësit. Nesër më 08 tetor, nga ora 20:00, në Kino ABC, në Prishtinë, shfaqet filmi i animuar ‘Mulan’, në regji të Tony Bancroft dhe Barry Cook. Për dashamirët e komedisë, po nesër (08 tetor), në 2 termine, nga ora 16:00 dhe 18:00,…

A është e dëmshme bartja e maskës?

Që nga shfaqja e pandemisë ‘COVID-19’, njerëzit janë të detyruar të mbajnë maska dhe aftësia për të marrë frymë normalisht është bërë një shqetësim i zakonshëm. Shumë njerëz kanë raportuar disa efekte anësore të pakëndshme të bartjes së maskës, të tilla si ankthi, dhimbje koke, konfuzion dhe lodhje.  Por, cila është e vërteta rreth këtij…

Si përhapet ‘COVID -19’?

Provat aktuale tregojnë që ‘COVID-19’, përhapet përmes kontaktit të drejtpërdrejtë të njerëzve, kurse në mënyrë indirekte përmes objekteve ose sipërfaqeve të kontaminuara, ose kontaktit të ngushtë me njerëzit e infektuar. Që të kemi një përgjigje profesionale, Radio KFOR-i kontaktoi, specialistin e pulmologjisë, i cili merret me trajtimin dhe diagnostikimin e sëmundjeve të mushkërive dhe të…

Shënohet sot “Dita Botërore e Habitatit”

“Dita Botërore e Habitatit” festohet, çdo vit, të hënën e parë të muajit tetori, që nga viti 1985, kur u krijua nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Qëllimi i “Ditës Botërore të Habitatit”, është reflektimi mbi gjendjen e qyteteve dhe mbi të drejtën themelore të të gjithëve për strehim adekuat, duke treguar se…