Fakte interesante!

A keni menduar ndonjëherë se përqafimi është një nga gjërat më të mahnitshme që mund t’ia dhurojmë një personi. Kur pranojmë përqafime, ne kemi ndjenjën e komoditetit, kujdesit, dashurisë, kuptimit dhe shumë ndjenjave tjera të papërshkrueshme. Përqafimi përmban në vete më shumë sesa që shfaqet në sipërfaqe. Në fakt, ka edhe shkencë prapa asaj se…

Aktivitete mësimore argëtuese për pushimet dimërore

Hulumtimet tregojnë se shumica e fëmijëve humbasin dukshëm interesimin për të punuar dhe mësuar gjatë pushimeve të tyre. Për prindërit që kërkojnë mundësi argëtimi për fëmijët e tyre gjatë pushimit dimëror, Radio KFOR-i ka përpiluar një listë të gjërave që fëmijët mund ti bëjnë në shtëpi së bashku me prindërit: #1. Lexoni! Leximi është një…

Filmat që lanë gjurmë në vitin 2021

Viti i dytë i pandemisë COVID-19, viti që e lamë pas 2021, me të cilin tashmë jemi përshëndetur, na riktheu në kinema ngadalë, me kujdes të shtuar dhe me dyshime. Dashamirë të shumtë të kinemasë, mezi pritën të shijonin ndjesinë që të ofron ambienti i kinemasë, megjithëse shumica preferuan që nga ambientet e shtëpive të…

Pushimet dimërore dhe përfitimet e tyre

Gjatë stinës së dimrit, ditët i kemi më të shkurtra dhe reduktimi i dritës së diellit gjatë kësaj stine mund të largojë orët tona biologjike dhe të zvogëlojë nivelet tona të seretoninës, një kimikat i trurit që rregullon disponimin tonë si dhe melatoninës, një kimikat tjetër që rregullon gjumin dhe disponimin tonë. Pas gjithë kësaj,…

Dita Botërore e Alfabetit Braj (Braille)

Çdo vit, me 4 janar shënohet ‘Dita Botërore e Alfabetit Braj’. Kjo ditë shënohet pikërisht në ditëlindjen e shpikësit francez të këtij alfabeti, Louis Braille. Kjo ditë shënohet për të nderuar kontributin e tij për të ndihmuar njerëzit e verbër dhe me shikim të dëmtuar, të lexojnë dhe të shkruajnë si dhe për t’ju ofruar…

Shënohet sot ‘Dita Globale e Familjes’

‘Dita Globale e Familjes’ shënohet më 1 janar, duke nisur Vitin e Ri, me një mesazh pozitiv uniteti për gjithë botën. Kulturat, nacionalitetet dhe besimet, në mbarë botën, mund të jenë të ndryshme, por e vërteta është që i gjithë njerëzimi është një familje e madhe, e cila mund të mbijetojë dhe të ketë sukses…