Disa nga zbulimet më të mëdha teknologjike

Disa zbulime të së shkuarës, për ditët e sotme mund të mos jenë aq të përdorshme, por janë themel i atyre që do zbuloheshin më vonë. Listës së zbulimeve më të mëdha teknologjike i prijnë telefonat, kompjuterët dhe GPS-ët. Pajisja pa të cilën sot as që mundemi ta paramendojmë jetën, është padyshim telefoni. Zbulimi më…

Mbrojtja e planetit tonë nga asteroidet

Çdo vit më 30 qershor, bota bashkohet për të shënuar ‘Ditën Ndërkombëtare të Asteroideve’, një ngjarje globale që synon të rrisë ndërgjegjësimin rreth rrezikut të mundshëm të asteroideve dhe rëndësisë së mbrojtjes së planetit tonë. Kryesuar nga një grup shkencëtarësh, astronautësh dhe ekspertësh të njohur, kjo ditë është një kujtesë për pasojat katastrofale të mundshme…

“Dita Ndërkombëtare e Baltës”, festë për natyrën dhe kreativitetin

Çdo vit, më 29 qershor, festohet “Dita Ndërkombëtare e Baltës”. Qëllimi i shënimit të kësaj dite gërsheton disa arsye, si kremtim, eksplorim dhe vetëdijesim për rëndësinë që ka natyra dhe lidhja që kemi me të. “Dita Ndërkombëtare e Baltës” është një fushatë globale e krijuar për të nxitur kreativitetin, aventurën dhe gëzimin e fëmijëve nëpërmjet…

Malet, hapësira këto të qetësisë dhe aktiviteteve

Stina e verës është koha ideale për të eksploruar malet dhe hapësirat e gjelbëruara, që t’sjellin freski në temperatura të larta. Aktivitete dhe aventura interesante mund të eksploroni gjatë kësaj stine në vendet malore. Hiking, është padyshim një nga aktivitetet më të njohura malore. Ky sport përveç që sjellë përfitime të shumta shëndetësore, gjithashtu krijon…

Numër i lartë i aksidenteve në rrugët e Kosovës

Në rrugët e Kosovës, në baza ditore shënohen aksidente rrugore të cilat kryesisht vijnë nga pakujdesia e pjesëmarrësve në trafik. Policia e Kosovës, përmes statistikave vendore ka bërë të ditur se në periudhën janar-maj të vitit 2023, kanë ndodhur mbi 8.100 aksidente, prej të cilave 28 kanë qenë aksidente fatale, ndërsa jetën kanë humbur 33…

‘Dita Ndërkombëtare e Trafikut të Paligjshëm të Drogës’: Lufta kundër abuzimit dhe ndërgjegjësimi global

Duke parë rrezikun real që i kanoset shoqërisë nga substancat narkotike ilegale, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në vitin 1987, vendosi që në datën 26 qershor, të shënojë  “Ditën Ndërkombëtare kundër Abuzimit dhe Trafikimit të Paligjshëm të Drogës”. Kjo ditë shënon vendosmërinë e forcimit të veprimit dhe bashkëpunimit me individë, komunitete dhe organizata…