Dita e UNICEF-it

Çdo 11 dhjetor, bota feston veprimtarinë dhe përpjekjet e UNICEF-it (Fondi Ndërkombëtar i Emergjencës për Fëmijë i Kombeve të Bashkuara), një organizatë kjo ndërkombëtare, që ka një mision të qartë: mbrojtjen dhe avancimin e të drejtave të fëmijëve në të gjithë globin. UNICEF-i u themelua më 11 dhjetor, të vitit 1946 dhe prej atëherë, punon…

Malet janë pasuri e të gjithëve

11 dhjetori, shënon “Ditën Ndërkombëtare të Maleve”, një festë kjo e bukur e natyrës dhe peizazhit të shkëlqyeshëm. Kjo ditë e veçantë, ka për qëllim të nxisë ndërgjegjësimin rreth rëndësisë së mbrojtjes së zonave malore, të cilat përbëjnë thesarin e pasurisë natyrore dhe kulturore. Me ndryshimet e shumta klimatike, është koha të i përkushtohemi ruajtjes…

Pajisjet teknologjike më të shtrenjta në botë

Përveç lehtësirave të përditshme, zhvillimi teknologjik shpesh ka prodhuar edhe pajsisje shumë të shtrenjta dhe tejet interesante. Sot, në përmbledhjen teknologjike do të sjellim disa nga pajisjet teknologjike, më të shtrenjta sa i përket çmimit të shitjes. E fillojmë me pajisjen ‘10 Gold iPad Supreme’. Janë vetëm 10 iPad të këtij lloji në treg dhe…

Lufta kundër korrupsionit, çështje shumë e rëndësishme që duhet ta luftojmë të gjithë

Korrupsioni, është një problem i cili prek shumë sfera të shoqërisë, duke përfshirë institucionet publike, organizatat e ndryshme, sektorin privat dhe individët në vendin tonë, mirëpo edhe shumë vende të tjera. Në nivel global, organizata të ndryshme ndërkombëtare, si: Bashkimi Evropian, Kombet e Bashkuara, Banka Botërore dhe shumë organizata të tjera, janë të përfshira në…

Këngët premierë në Radio KFOR

24 orë transmetim në ditë me muzikën më të mirë në vend, ky është Radio KFOR-i, që po vazhdon të sjell këngët premierë nga artistët më kërkuar nga tregu muzikor ndërkombëtar. Lista e lansimeve të reja është mjaftë e gjatë, mirëpo ne i kemi përzgjedhur disa nga to që të ju mbajmë të përditësuar me…

Dhjetori – Muaj i të Drejtave të Njeriut

Dhjetori njihet ndryshe edhe si “Muaj i të Drejtave të Njeriut”. Ishin Kombet e Bashkuara ato të cilat në vitin 1948, përmes Deklaratës Universale, treguan se të drejtat e njeriut duhet të mbrohen me ligje ndërkombëtare. Muaji dhjetor njihet për shumë festa, por ndër to bën pjesë edhe aprovimi i dokumentit të Deklaratës Universale e…