Ndikimi i muzikës në jetën tonë

Muzika ka qenë pjesë e pandashme e jona qysh nga krijimi i njerëzimit. Si fëmijë muzika na prezantohet përmes ninullave që ndihmojnë në gjumin e fëmijës dhe jo vetëm, muzika ka edhe karakter qetësues dhe prandaj jep efekt të menjëhershëm tek foshnjat. Të dëgjuarit e muzikës ndihmon edhe në aspekte të tjera, sipas një studimi,…

Kush ka miq, botën ka

Nuk thuhet kot që familjen nuk mund ta zgjedhësh, ndërsa shoqërinë po dhe është fat i madh, nëse mund të krijosh miq të sinqertë, të cilët të qortojnë kur mund të jesh duke gabuar dhe të duartrokasin kur gëzon suksese.  Pikërisht sot (30 korrik), kudo në botë shënohet ‘Dita Botërore e Miqësisë’, e cila u…

Shënohet sot ‘Dita Botërore Kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore’

Duke parë rëndësinë e mbështetjes së personave të trafikuar, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në vitin 2013, përmes një rezolutë caktoi datën e sotme, 30 korrik, për të shënuar  “Ditën Botërore kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore”. Se personat e trafikuar gjithandej në botë kanë mbështetjen e Kombeve të Bashkuara e tregon edhe Sekretari…

Jakup Ferri prezanton ekspozitën e tij personale

Artist profesional, posedues i shumë çmimeve, pikturat e të cilit janë prezantuar në vende eminente të botës, Jakup Ferri, vjen me ekspozitën individuale, duke shpalosur punën e tij 15 vjeçare, me piktura, vizatime dhe tapiseri. Këto punime të bukura e artistike do të ekspozohen në Galerinë Kombëtare të Kosovës nga data 1 gusht, me orar…

Qeveria miraton masat e reja ‘Anti Covid’

Qeveria e Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 28 korrik, ka miratuar masat e reja ‘Anti Covid’, të cilat do të hyjnë në fuqi me qëllim të parandalimit të përhapjes së pandemisë ‘Covid – 19’. Këto masa janë miratuar nga kabineti qeveritar në mbledhjen e mbajtur online dhe të njëjtat, ua ndalojnë qytetarëve të komunave…

Fotografi nga Kosova fitues në një nga konkurset më të mëdha të fotografisë në botë

Fotografi i njohur nga Kosova, Arton Humolli, përmes rrjetit social “Facebook”, ka njoftuar se është shpallur fitues i edicionit të 39-të, të konkursit më të madh të fotografisë në botë “Le plus Grand Concours Photo du Monde”, në kategorinë “Beauty”. Konkursi në të cilin ka dalë fitues fotografia e Humollit, organizohet nga revista prestigjioze “Photo”,…