“Prishtina Lexon” shpall sot lexuesin e vitit

Në kuadër të festivalit “Prishtina Lexon”, që synon nxitjen e kulturës së leximit, sot në kryeqyetet do të shpallet ‘Lexuesja e vitit 2019’ apo ‘Lexuesi i vitit 2019’. Festivali “Prishtina Lexon” po organizohet për të pestën herë me radhë, me fokus në ndërgjegjësimin social rreth rëndësisë së librit dhe ngritjen intelektuale të individit. Përveç leximit,…

Mbahet Festivali i Këngës për Fëmijë “Theranda Fest”

Nesër (1 qershor), në Palestren “13 Qershori” në Suharekë, nga ora 20:00, pritet të mbahet Festivali i Këngës për Fëmijë̈ “Theranda Fest”, i cili ka për qëllim zhvillimin e jetës kulturore dhe artistike. Organizatori i Festivalit, Artan Elshani, për radio KFOR-in dha informata shtesë, ku njoftoi se po mbahet  për të katërtin vit me radhë: …

Festivali ‘PriFest’ hap thirrjen për Green Film Project

Me qëllim të ngritjes së vetëdijes dhe aktivizmit tek të rinia për rëndësinë e mjedisit, me fokus ndikimin që ka shoqëria në cilësinë e ajrit përgjatë vitit, Festivali Ndërkombëtar i Filmit “PriFest”, këtë vit do të organizoj edicionin e tretë të ‘Green Film Project’. Përmes filmave pjesëmarrës, të cilët do të garojnë në këtë projekt,…