Pandemia shtoi edhe më shumë angazhimin e mësimdhënësve ndaj nxënësve

Përveç aspekteve të tjera, pandemia COVID-19 ka prekur edhe sistemin e arsimit, duke ndikuar si në mësimdhënie, mirëpo edhe në mësim nxënie. Rrjedhimisht, kjo situatë po vazhdon të jetë sfiduese edhe për mësimdhënësit, të cilët po vazhdojnë të përshtaten në kushte të ndryshme, të imponuara nga kjo gjendje. Mirënjohës ndaj punës së mësimdhënësve tanë, është…

Promovimi i trashëgimisë kulturore, përmes muzeut

Dita e sotme, 18 Maj, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Muzeut’, një ditë e cila shënohet që nga viti 1977, nga Këshilli Ndërkombëtar i Muzeve. Për shënimin e kësaj dite, Radio KFOR-i ka biseduar me kustosin në Muzeun e Kosovës, Besnike Rraci Gjikolli: “Në Muzeun Kombëtar të Kosovës, jam e punësuar në sektorin e Etnologjisë, ku…

Roli i telekomunikacionit në shoqërinë tonë

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Telekomunikacionit dhe Informimit të Shoqërisë’, e cila shënohet çdo vit, me datën 17 maj, që nga viti 1969, për të shënuar themelimin e Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit (ITU) dhe nënshkrimin e Konventës së parë Ndërkombëtare të Telegrafit në vitin 1865. Kriza COVID-19, jo vetëm që ka theksuar rolin kritik të…

Rëndësia e miqve në jetë tonë

Miqësia me të tjerët është po aq e rëndësishme sa edhe shëndeti fizik ose të ushqyerit me rregull. Studimet e fundit kanë treguar se miqësitë e forta, ndikojnë pozitivisht edhe në përmirësimin e shëndetit mendor tek njerëzit. Një shok apo shoqe e mirë, vlen më shumë se një pasuri e tërë, e me këtë janë…

Shijoni ditën e sotme me një koktej

Pikërisht sot (13.05.21), shënohet ‘Dita Botërore e Koktejit’ dhe mënyra më e mirë për të festuar këtë ditë, është ti përgatisni vetes një koktej me pijet që ju i pëlqeni. Emri ‘Koktej’, është shpikur në vitin 1806, nga ‘The Balance and Columbian Repository’, një përzierje kjo e lëngjeve, pijeve alkoolike, barishteve dhe mëlmesa të ndryshme.…