‘Social Space for Deconstruction’, vendi që po bënë bashkë komunitetet e ndryshme në Kosovë

Qendra ‘Social Space for Deconstruction’, tash e disa vite ka hapur dyert për të gjithë të rinjtë që jetojnë në Mitrovicën e Jugut dhe Veriut, duke ofruar aktivitete të ndryshme, punëtori, e ngjarje kulturo-artistike dhe duke krijuar një hapësirë që të rinjtë të kenë mundësi të diskutojnë për tema të ndryshme në një ambienti shumetnik.…

Mbi 12 mijë persona të lënduar në aksidente trafiku, gjatë këtij viti

Policia e Kosovës vazhdimisht u apelon të gjithë pjesëmarrësve në komunikacion që të kenë kujdes maksimal, të jenë të vëmendshëm dhe të respektojnë shenjat e komunikacionit. Megjithatë, aksidentet në trafik ndodhin vazhdimisht, duke përfunduar edhe me fatalitet. Në një përgjigje që Radio KFOR-i, mori nga Zyra për Informimin e Policisë së Kosovës, bëhet e ditur…

Premierat e filmave gjatë javës së ardhshme

Ashtu siç kishte nisur edhe pritet të përfundoj muaji nëntor, për sa i përket filmave që do të shfaqen premierë gjatë javës së ardhshme, pasi që lista do të jetë e gjatë edhe këtë fillim muaji, për të plotësuar shijet e adhuruesve të zhanreve të ndryshme. Në fakt, presim edhe premiera filmash me përmbajtje festive,…

Këngët më të reja në Radio K4

Muzika e mirë gjithmonë ndikon pozitivisht në disponimin e të gjithëve. Radio KFOR-it, mundohet që këtë disponim të mirë, të ju ofrojë gjithmonë dëgjuesve, përmes emisioneve të njëpasnjëshme argëtuese si dhe përmes muzikës. Në vijim ju sjellim këngët premierë, të cilat i gjeni në Radio KFOR: Alan Walker & Benjamin Ingrosso – Man On The…

Black Friday

Në të premten e fundit të muajit nëntor, miliona njerëz shpenzojnë shuma të larta të parave, duke blerë gjëra të ndryshme në ditën e njohur si ‘Black Friday’ apo ndryshe njihet edhe si dita me përfitimet më të larta nga bizneset në tërë botën. Jo vetëm dyqanet brenda dhe jashtë tyre, por gjatë ‘Black Friday’,…

Universiteti i Prishtinës, përfshin gjuhën serbe në ‘Programin e Ballkanistikës’

Në Fakultetin e Filologjik në Universitetin e Prishtinës, mund të studiohet edhe gjuha serbe, si pjesë e ‘Programit Ballkanistika’. Ky projekt është i një rëndësie të veçantë, meqë sjell frymën shumetnike dhe mundësinë e krijimit të shkëmbimeve kulturore dhe arsimore për studentë të cilët duan të mësojnë gjuhën serbe dhe anasjelltas, në Universitetin e Prishtinës.…

Fundjavë e ngjeshur për futbollin kosovar

Ky stinor është duke sjellë rezultate shumë interesante në Superligën e Kosovës, përkundër faktit që dy klubet nga Gjilani, e kanë dëshmuar se e kanë marrë me seriozitet garën për titull, megjithatë diferenca e vendit të parë dhe të gjashtë në Superligë, dallon vetëm për dy ndeshje. Java e 16-të e Superligës, vjen me pesë…