Sonte përmbyllet ekspozita “Hyjnesha në fron”

Në kuadër të projektit “Promovimi i diversitetit kulturor dhe mirëkuptimi përmes artit dhe përfshirjes së të rinjve”, sot (13.06.19) në Bibliotekën Kombëtare të Prishtinës, përmbyllet ekspozita me titull “Hyjnesha në Fron”. Kjo ekspozitë kishte për qëllim promovimin e rolit të gruas në shoqëri në ruajtjen e trashëgimisë së paprekshme kulturore përmes artit dhe instalacioneve artistike,…

Hapet ekspozita “Dhuna nuk fshehet mrena mureve”

Organizuar nga organizata joqeveritare “Kosova Women’s Network”, me datat 14 dhe 15 qershor në Prishtinë, do të hapet ekspozita me titull “ Dhuna nuk fshehet mrena mureve”. Kjo ekspozitë shpalosë disa prej tregimeve të vërteta të grave dhe burrave që kanë përjetuar dhunë në familje, të mbledhura nga Rrjeti i Grave të Kosovës. Gjithashtu, na…

Zhytësja Triera Kasumi Berisha, do të ndaj eksperiencat e saj të eksplorimit të thellësive dhe botës nënujore

Në kuadër të programit “Taboo Talks”, organizuar nga fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”, nesër më 13 qershor, zhytësja Triera Kasumi Berisha, do të ndaj historinë e saj personale të të qenurit zhytëse shpëtimtare dhe gruaja e vetme në Klubin e Zhytjes Prishtina. Eksplorimi i thellësive dhe botës nënujore mund të konsiderohet si pjesë rekreative e sportit të zhytjes,…

Teatri Dodona nesër sjell shfaqjen ‘Tango’

Në teatrin ‘Dodona’ në Prishtinë, nesër (12.06.19) do të shfaqet shfaqja ‘Tango’, nga Albana Muja me regji të Ekrem Sopit, duke filluar nga ora 19:30. Autorja e shfaqjes “Tango”, Albana Muja shtoi edhe disa fjalë për Radio KFOR-in në lidhje me këtë shfaqje: “Kjo shfaqje rrëfen historinë e dy grave të dëshpëruara, të cilat tashmë…