Sot kërkohet që të luftohet stigma dhe të rritet mbështetja për personat që përballen me skizofreninë

Në kalendarin e festave vjetore, dita e sotme 24 maji, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Ndërgjegjësimit për Skizofreninë”. Kjo ditë kërkon që rritet vetëdijesimi mbi skizofreninë dhe të rritet mbështetja shoqërore, për personat që janë duke luftuar me këtë sëmundje mendore. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), skizofrenia prek më shumë se…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

 – Me 24 maj, të vitit 2012, Billboard-i njoftoi që albumi “Tuskegee” i këngëtarit, Lionel Ritchie, është albumi me i shitur i vitit, pas albumit “21”, të këngëtares Adele. – Në datën e sotme 24 maj, feston ditëlindjen këngëtari dhe njëherit autor i shumë teksteve, Bob Dylan. Këngëtari ka lindur në vitin 1941, në Minnesota…