Të rejat javore në teknologji…

Përmbledhjen javore në teknologji e fillojmë me aplikacionet për mesazhe më të përdorura në botë.  Deri më tani, një prej aplikacioneve më të përdorura është WhatsApp, me dy miliardë përdorues aktivë mujorë, pasuar nga WeChat, me një bazë përdoruesish prej mbi 1.3 miliard. WeChat përndryshe ka tërhequr vëmendje dhe përdorim të konsiderueshëm, ndërsa në vendin…

Truri i njeriut, një mrekulli në vete

Mrekullitë më të mëdha në botë të bëra nga njeriu, janë rezultat i trurit të njeriut, që e bënë atë organin më të mahnitshëm të qenieve njerëzore. Prandaj, më 22 korrik të çdo viti, që nga viti 2014, shënohet “Dita Botërore e Trurit” e cila ka për qëllim të ndajë informacione rreth shëndetit të trurit…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 22 korrik, të vitit 1971, John Lennon dhe Yoko Ono, në shtëpinë e tyre, realizuan incizimet për këngën “Imagine”. – Më 22 korrik, të vitit 1987,  u publikua albumi “Appetite for Destruction” i rock bendit Guns N’  Roses. Albumi në fjalë, ishte më i shituri i të gjitha kohërave, meqë përmban mega-hitet :”Welcome…