Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Tokës”

“Dita Ndërkombëtare e Tokës” e cila shënohet sot (22 prill), u miratua në vitin 2009, nga më shumë se 50 shtete anëtare, të Kombeve të Bashkuara. Kombet e Bashkuara thonë se Nëna Tokë po kërkon qartë një thirrje për të vepruar, sepse natyra po vuan. Zjarret australiane, regjistrimet e nxehtësisë, pushtimi më i keq i…

Komuna e Prishtinës mbështet financiarisht projektet sportive dhe rinore

Drejtoria për Rini dhe Sport e Komunës së Prishtinës, ka hapur thirrje publike për ofrimin e mbështetjes financiare për projekt propozime të Individëve, Klubeve, Shoqatave dhe OJQ-ve, për organizimin e aktiviteteve sportive dhe rinore në Komunën e Prishtinës. Individët, Klubet, Shoqatat dhe OJQ-të, në përputhje me këtë thirrje publike, mund të aplikojnë me projekt propozime…

Bëhuni gati sonte për një spektakël qiellor

Pamje mbresëlënëse do të krijohen në qiell, sonte në mes të datës 21 dhe 22 prill, me ç’rast Ekstravagana astronomike, e cila zhvillohet çdo Prill, do të ju mundësoj të shihni deri në 15 meteorë në orë. Rëndom, dushi meteor Lirida, zhvillohet në javën e fundit të muajit Prill të çdo viti dhe njerëzit në…

‘BONEVET’ ka filluar kampanj të re, për t’i dalur në ndihmë stafit mjekësor

Fondacioni ‘BONEVET’ ka lansuar kampanjen për mbledhjen e fondeve ‘Bashkojuni Luftës’, me qëllim të dyfishimit të kapacitetit prodhues për mburojat e fytyrës për punëtorët shëndetësor, të cilët ndodhën në vijën e parë të frontit, në luftën përballë pandemisë ‘Covid 19’. Nga Fondacioni ‘BONEVET’ kanë bërë të ditur se deri më 18 prill 2020, kanë prodhuar…

Sot është ‘Dita e Gjuhës Kineze’

Në kalendarin e datave të rëndësishme, 20 Prilli shënon ‘Ditën e Gjuhës Kineze’. Kjo datë është shpallur nga Kombet e Bashkuara me qëllim të njohjes së kontributit të gjuhës, literaturës dhe poezisë kineze në kulturën botërore. Ndër vite, për nder të shënimit të kësaj dite, Kombet e Bashkuara dhe organizata partnere të saj organizojnë ngjarje…

Bashkë kundër koronavirusit – vazhdon prodhimi i maskave plastike 3D për punëtorët shëndetësor

Qendra të ndryshme e vullnetarë të shumtë nga të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, janë bërë bashkë për t’iu dalë në ndihmë punonjësve shëndetësor në luftën kundër koronavirusit. Kësaj lufte kundër kësaj pandemie, së fundmi i është bashkuar edhe Qendra e Mitrovicës për Inovacion, e cila ka filluar me prodhimin e maskave plastike të…