Në Prishtinë sot organizohet ‘Forumi Filantropik i Grave’

Në kuadër të Muajit të Filantropisë ‘Forumi për Iniciativa Qytetare’ (FIQ), ka organizuar ‘Forumin Filantropik të Grave’ që do të mbahet sot (13.12.19), duke filluar nga ora 10:30 në ‘Bibliotekën Kombëtare të Kosovës’. Ky forum do të përfshijë përfaqësues nga sektori publik dhe shoqëria civile me qëllim të fuqizojë pozitën e grave në shoqëri dhe…

Nata e poezisë në qytetin e Pejës

Aktivitetet kulturore në Kinemanë “Jusuf Gërvalla” të qytetit të Pejës po shtohen dita ditës. Vetëm tre ditë pas ‘Natës së filmit dhe librit në Pejë’, programi artistik i kësaj kinemaje do të pasurohet edhe me ngjarjen tjetër “Nata e Poezisë”, ku theks të veçantë do ti kushtohet poezisë dhe recitimit. Publiku i qytetit të Pejës…

Sot organizohet ‘Panairi i Festave’

Në prag te festave të fundvitit, Zyra e Koordinatorit për Zhvillim të Agjensive të OKB-së në Prishtinë, në bashkëpunim me “Klubin Ndërkombëtar të Prishtinës”, do të organizojnë “Panairin e Festave”. Ky Panair do të mbahet sot (13.12.2019) në Qendrën “Termokiss”, ndërsa do të zgjasë nga ora 12:00 deri në orën 18:00. Për të mësuar më…

Hapen edhe dy mini-biblioteka në Prishtinë

Organizata ‘Etea’ ka vazhduar projektin e hapjeve të mini bibliotekave në lagje të ndryshme të Prishtinës. Kjo organizatë ka për qëllim që nëpërmes këtij projekti të forcojë  arsimin publik përmes promovimit të leximit tek të rinjtë dhe përmirësimin e praktikave arsimore në Kosovë. Sot (12.12) nga ora 10:00 është bërë përurimi edhe i dy mini…

Stili i jetës ballkanase pasqyrohet përmes ekspozitës “Gjuhët e ndryshme, mendësi e njëjtë – Ballkan”

Që nga 9 dhjetori, në hapësirat e “Tillt Radio” në Prishtinë, po vazhdon që të jetë e hapur ekspozita “Gjuhët e ndryshme, mendësi e njëjtë – Ballkan”. Kjo ekspozitë që vjen nga Gëzim Brestovci, ‘ART PAGE Mentor Llapashtica’ dhe “Tillt Radio”, sjell ilustrimet edhe animacionet e shkurtëra që kanë të bëjnë me ‘Jetën kulturore të…

Nesër në Prishtinë mbahet punëtori për ndryshimet klimatike

Ndryshimet klimatike janë shndërruar në shqetësim global. Për një gjë të tillë kanë filluar të organizohen aktivitete të ndryshme edhe në Kosovë, me qëllim të informimit të qytetarëve për hapat që duhet t’i ndërmarrin për adresimin e kësaj çështjeje. Nesër (13.12.19), duke filluar nga ora 10:00 në Prishtinë do të mbahet një punëtori për shënimin…

Hapet ekspozita “Embrace Me-Kosovo”

Të kesh aftësi të kufizuara, çka do të thotë kjo në Kosovë? Kësaj pyetje i është përgjigjur me një ekspozitë  “Embrace Me-Kosovo”, e cila është hapur në ambientin e ‘Shtëpisë së Evropës’, në Prishtinë. Lidhur me këtë ngjarje, ne kemi kontaktuar me udhëheqësin e marrëdhënieve me publikun në ‘Down Syndrome Kosova’, Alban Fejza, i cili…