Rikthehet shfaqja e baletit ‘O.Taka’, në Teatrin Kombëtar të Kosovës

Shfaqja e suksesshme e baletit ‘O.Taka’, është rikthyer edhe njëherë në programin e Teatrit Kombëtar të Kosovës. Kjo shfaqje baleti do të shfaqet sot (28.01), nga ora 19:00. Shfaqja unike që trajton jetën e valltarit të famshëm Osman Taka, përcjellë emocion dhe ngërthen historinë personale të dashurisë ndaj vallëzimit. Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë…

Janari, muaji më i gjatë i vitit

Për shumë njerëz muaji janar, është muaji më i gjati i vitit. Me ardhjen e Vitit të Ri, është koha për fillime të reja dhe për shumë kë kjo mund të sjell stres dhe depresion. Janari, si muaji i parë i vitit nga shumë studime, cilësohet si muaji më depresiv i vitit. Njëherësh, e hëna…

Iniciativa për Zhvillim e Bujqësisë së Kosovës në mbështetje të të rinjve dhe grave në zonat rurale

Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës (IADK), sot 27 janar, nga ora 13:00, online, organizon projektin “Mbështetja e punësimit të të rinjve dhe grave në zonat rurale përmes zhvillimit të bujqësisë”, duke përfshirë Komunën e Mitrovicës Jugore dhe Komunën e Shtimes, të cilat janë gjithashtu bashkë-aplikuese në projekt. Lidhur me këtë aktivitet, Radio KFOR-i…

Bota sot rikujton viktimat e Holokaustit

Çdo vit me 27 janar, UNESCO dhe organizata të tjera, rikujtojnë viktimat e Holokaustit, gjenocidit të luftës së dytë botërore, ku ritheksohet angazhimi dhe luftimi ndaj racizmit dhe formave të tjera të dhunës ndaj njerëzimit. Në këtë ditë përkujtimore, ku humbën jetën rreth gjashtë milion njerëz, Kombet e Bashkuara nxisin çdo shtet anëtar të tyre,…

Pranvera Hyseni, fiton çmimin “Michael D. Reynolds”

Themeluesja dhe drejtoresha e “Astronomy Outreach of Kosovo”, Pranvera Hyseni, në sirtarin e  sukseseve të saja ka shtuar edhe çmimin “Michael D. Reynolds”, që i është dhuruar nga Organizata Ndërkombëtare e Vëzhguesve Hënorë dhe Planetarë. Në një intervistë për Radio KFOR-in, znj Hyseni, thotë se çmimi i fituar e ka bërë të ndjehet e privilegjuar…

Kafshët endacake në Kosovë, ende pa mbrojtje adekuate

Kafshët endacake në vend po vazhdojnë të përballen me probleme të shumta, duke rrezikuar shëndetin e tyre nga uria, strehimi dhe pa mbrojtjen e duhur. Në Kosovë në vitin 2005, është miratuar ‘Ligji Për Përkujdesjen ndaj Kafshëve’, ku me këtë ligj rregullohet mbajtja, kujdesi, strehimi, mbarështimi, transportimi dhe çështje të tjera të lidhura me përkujdesjen…