Festivali ‘Anibar’ po i vazhdon aktivitetet kulturore online

Me shfaqjen e filmave dhe aktiviteteve të ndryshme artistike, të cilat po shfaqen përmes platformave digjitale, Festivali i Filmit të Animuar “Anibar”, po i vazhdon aktivitetet e programit online. Organizatori i këtij festivali, Vullnet Sanaja, për Radio KFOR-in foli rreth këtij edicionit të 11-të me radhë: “Këtë edicion do t’ua dedikojmë të gjithë atyre që…

Kuptimet e dhuratave në vende të ndryshme

Ne jetojmë në një botë të mbushur me vende dhe kultura që posedojnë tradita interesante dhe të çuditshme. Dhënia e dhuratave është një nga praktikat më të vjetra njerëzore dhe është e përhapur ngadalë me kalimin e viteve përmes rregullave, traditave, zakoneve dhe kufizimeve të pashkruara, varësisht nga vendi. Dhurata mund të jetë një fushë…

Të moshuarit përballë virusit ‘COVID-19’

Me të dhënat e deri tanishme dhe me hulumtimet që vazhdimisht po bëhen për virusin Covid-19, po kuptojmë që jo vetëm të moshuarit janë të rrezikuar nga ky virus, por edhe moshat e reja, e me raste edhe fëmijët. Megjithatë, sipas studimeve të vazhdueshme, po vihet re që më të prekurit nga kjo sëmundje janë…

Fakte interesante në Radio KFOR

A e keni pyetur veten ndonjëherë se si ndikon e qeshura në shëndetin tonë apo për faktin se kur janë njerëzit më të prirur që të ndihmojnë njëri tjetrin?! Për këto dhe fakte të tjera interesante, ju mund të mësoni në vijim rreth botës sonë të mahnitshme, në rubrikën e radhës: – A e keni…

Karriera e bujshme e artistes, Beyonce

Rubrikën ‘Artist i Ditës’, sot e kemi rezervuar për një nga figurat më të njohura në muzikën bashkëkohore, Beyonce. E lindur në Houston të Texasit, emri i saj i vërtetë është Beyonce Giselle Knowles, e cila arriti  famë në fund të viteve të ’90-ta, si anëtare kryesore e grupit pop dhe R&B, Destiny’s Child dhe…

Bletët, specie në zhdukje

Bleta konsiderohet insekt i një rëndësie të veçantë, pasi që përveç që mbledh nektar dhe prodhon mjaltë, ajo e kryen edhe polenizimin e 80% të bimëve gjatë periudhës pranverore. ‘Dita Nacionale e Bletëve’, filloi të shënohet nga viti 2009, nga bletarët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, për të promovuar dhe edukuar njerëzit në lidhje…