‘Termokiss’ organizon turnirin e ping pong-ut

Aktiviteti i radhës që do të organizojë Qendra “Termokiss”, është turniri i ping-pong-ut, i cili do të bëjë bashkë shumë njerëz. Radio KFOR-i kontaktoi zyrtaren për Marrëdhënie me Publikun në Qendrën ‘Termokiss’, Fjolla Briskun, e cila tregoi për qëllimin e aktivitetit: “Qëllimi i këtij aktiviteti është që ta mbledhim komunitetin së bashku dhe të argëtohemi.…

Sot mbahet edicioni trajnues i radhës ‘Toastmasters’

Toastmasters Club dhe Innovation Centre Kosovo, sot (9 mars), nga ora 18:00, në zyret e ICK-së, organizojnë Edicionin e 9-të, të Toastmasters, i cili synon të ndihmojë anëtarët e tij të përmirësojnë aftësitë e të folurit në public përmes mbajtjes së fjalimeve, diskutimeve, debateve dhe kritikave e këshillave të shpërndara mes anëtarëve. Toastmasters ka mbi…

‘Dita botërore e Gruas’ këtë vit shënohet në përkrahje të barazisë gjinore

8 Marsi njihet globalisht si ‘Dita Ndërkombëtare e Gruas’, një ditë globale që feston arritjet sociale, ekonomike, kulturore dhe politike të grave në gjithë botën. Edhe në dekadat e fundit komuniteti global mundohet të ngrisë pozitën e gruas në shoqëri duke sfiduar sterotipet, luftuar paragjykimet dhe të krijojë hapësirë të barabartë të gruas në shoqëri.…

Shënohet sot 7 Marsi ‘Dita e Mësuesve’

7 Marsi shënon ‘Ditën e Mësuesve’, andaj pikërisht në këtë datë vlerësojmë kontributin që mësuesit dhurojnë për arsimin dhe zhvillimin e shoqërisë sonë. Radio KFOR-i ka biseduar me mësuesen në Shkollën Fillore “Hasan Prishtina” në Prishtinë, Znj. Zylfie Loshi Namani, e cila i uroi të gjithë mësimdhënësit për këtë datë: “Në arsim punoj qe 26…

Policia e Kosovës po vazhdon me ligjërata vetëdijësuese për nxënës

Zyrtarët e Stacionit Policor në Fushë Kosovë kanë mbajtur të mërkurën, më 4 mars, një ligjëratë vetëdijësuese për nxënës të shkollës Fillore “Vëllezërit Frashëri”, në fshatin Vragoli. Komandanti i Stacionit Policor në Fushë Kosovë, Major Besart Shaqiri, ka bërë të ditur për Radio KFOR-in për temat për të cilat ata ju ligjërojnë nxënësve: “Disa nga…

Rrëfimet e nënave të fëmijëve me sindromën Down

Down Syndrome Kosova fton të interesuarit që të marrin pjesë në diskutimin ‘‘Sfidat e Prindërimit – Rrëfimet e Nënave të Fëmijëve me sindromën Down’’. Me këtë rast të pranishme do të jenë drejtoresha Ekzekutive e Down Syndrome Kosovës, Sebahate Hajdini Beqiri dhe nëna të fëmijëve me sindromën Down, të cilat do ti ndajnë rrëfimet e…

Festival multietnik ‘Women’s Creativity Festival III’

Arti është universal, thjesht ekspozues dhe duke u pranuar nga kultura të ndryshme na tregon se sa e bukur është gjuha e artit. Këtë vit Qendra Kulturore Aquarius, na ka lejuar të shijojmë bukuritë e larmishme të festivalit multietnik ndërkombëtarë, të krijimtarisë së grave përmes festivalit ‘Women’s Creativity Festival’. Ky festival multietnik do të mbahet…