Organizatat humanitare ndihmojnë familjet në nevojë

“Bëhu arsyeja që dikush buzëqeshë. Bëhu arsyeja që dikush ndihet i dashur dhe beson në mirësinë e njerëzve”,  kjo thënie nga shkrimtari, Roy T. Bennett, përkufizon rëndësinë që ka humanizmi. Në Kosovë, viti 2020 po mbyllet me ngjarje të ndryshme humanitare, e njëra ndër to është edhe fushata e organizuar nga organizata joqeveritare ‘Nëna dhe…

Kaci tregon për aplikimin e artit në flokë

Të kesh një artist të talentuar të flokëve apo grimit është “shpëtim” në shumë situata, e sidomos kur kemi ngjarje të shënuara. Shpeshherë, të dukurit bukur, na bënë që edhe të ndjehemi mirë edhe kur mund të jemi duke kaluar në momente jo edhe aq të këndshme. E pikërisht këtë e bëjnë stilistët, të cilët…

Filmat më të mirë të vitit 2020

Viti 2020 nuk ka qenë aspak i mirë, as për industrinë e filmit, por megjithatë, filmat vazhdonin të prodhoheshin, duke demonstruar më së miri frazën e famshme “The show must go on”. Ky vit edhe pse kërcënonte të shembte industrinë e filmit, Hollywood-i na ofroi një bollëk ofertash që sfiduan frikën, duke na bërë që…

Javë befasuese në teknologji: Bugatti në vend të bredhit e Amazon në vend të PS5 dërgon ushqim për mace

Kur e mendojmë dekorimin e sheshit për fundvit, mendja na shkon tek dekorimet festive, mirëpo Franca ka befasuar me ‘bredhin’’ dekorues këtë viti. Në Molsheim të Francës, autoritetet vendore kanë menduar që për të zbukuruar qendrën e qytetit, të vendosin aty jo pemën e Krishtlindjes, por makinën më të shtrenjtë në botë: Bugatti Voiture Noire.…

Kajro, qytet i kulturës dhe historisë antike

Një kulturë krejtësisht ndryshe, për të cilën kemi qenë kureshtarë, sa herë që është përmendur në librat historik të shkollës fillore. Është pikërisht kryeqyteti i Egjiptit, Kajro. Kajro është zemra e kulturës, politikës dhe ekonomisë së Egjiptit. Ky qytet, i ndërtuar në bregun e lumit Nil, është më i madhi dhe më i banuari në…

David Bowie – artisti i ditës në Radio KFOR

David Bowie, emri i vërtetë i të cilit është David Robert Jones, lindi me datën 8 janar, të vitit 1947, në Londër. Në çdo angazhim të tij, ai arriti të kapë majat, thjesht suksesi ishte shtëpia e tij. Gjatë epokës së famshme të modës në vitet e 60-ta, ai u gjet përballë bendeve të ndryshme,…