Mediat dhe aktivizmi për të drejtat e grave

Përmes diskutimit “Mediat dhe aktivizmi për të drejtat e grave”,  Qendra Kosovare për Studime Gjinore, fton të interesuarit që të bëhen pjesë e këtij paneli, që mbahet sot (13.12.2018), nga ora 16:00 në Tartine Deli, në Prishtinë. Panelistë në këtë diskutim do të jenë:  Vullnet Krasniqi, Dafina Halili, Adelina T Berisha, kurse moderimi i kësaj ngjarjeje…

Punëtori Programimi për rininë

Qendra ‘Termokiss’ vazhdon të jetë vend takim i të rinjve në shumë dimensione të jetës, me të vetmin qëllim, inkurajimin e rinisë dhe dhënien e hapsirës së nevojshme që ju nevojitet atyre Kësisoj, në këtë qendër, po vazhdojnë Punëtoritë e Programimit, të cilat shërbejnë për aftësim e të gjithë atyre që kanë kureshtje rreth programimit,…

Nuk të duhet? Dhuroja atyre që e kanë ftohtë

Megjithë bardhësinë që ofron dimri, është i ftohti që e karakterizon këtë stinë e që për shumë njerëz kjo stinë kalohet me shumë vështirësi, në mungesë të kushteve elementare për jetesë, përfshirë veshmbathjet dhe të ngrohtit. Të motivuar nga nismat nëpër qytete të Kosovës dhe më gjerë, studentët e Fakultetit të Medias dhe Komunikimit në…

Teatri ‘Adriana’ organizon koncert për fëmijë

Organizata joqeveritare “Iniciativa për Progres – INPO”, sot (12.12.18) organizon një koncert, me qëllim të mikpritjes së fëmijëve të riatdhesuar si dhe promovimit të sjelljes sociale në shoqëri për një jetë me dinjitet dhe të barabartë për të gjithë. Organizata në fjalë fton të gjithë ata që do ta përcjellin koncertin,  të sjellin dhurata (diçka…

Përgatite dhuratën vet, jep dashni për dikë që se pret

Organizata bamirëse „Nëna dhe Fëmijë të Lumtur” për të tretin vit me radhë, lumturon fëmijët skamnorë, duke u dhuruar dhurata për festat e fundvitit.  Kampanja bamirëse “Përgatite dhuratën vet, jep dashni për dikë që se pret”, mirëpret të gjithë bamirësit që të dhurojnë dhe të ndihmojnë në ofrimin e dhuratave për këta fëmijë. Për të…

Në ‘Ditën Ndërkombëtare të Maleve’, kërkohet vetëdijësim për rëndësinë jetësore të tyre

Malet janë jetë për ne, mirëpo sot, malet, janë në kërcënim nga ndryshimet klimatike, degradimi i tokës, mbishfrytëzimi etj. Për të nxjerrë në pah rëndësinë jetësore që kanë malet dhe për të ngritur vetëdijen për ruajtjen e tyre, Kombet e Bashkuara datën 11 Dhjetor, ia kanë ndarë pikërisht shënimit të ‘Ditës Ndërkombëtare të Maleve’. Nazmi…

Thyej heshtjen, me dashuri pa dhunë

Me moton “Beso në familje, me dashuri, pa dhunë”, mbrëmja e 15 dhjetorit  në Parkun “Marriot Regent” në Londër, do të përbëhet nga njerëz që dëshirojnë të thyejnë heshtjen dhe të thërrasin për një mirëqenie të dinjitetshme, për dashuri pa dhunë. Janë pikërisht bashkëvendasit tanë që jetojnë prej vitesh në Londër, ata të cilët vazhdimisht…

Bendi muzikor ”Sytë”, mysafirë në Radio KFOR

Bendi i ri muzikor “Sytë” sot (11.12.18), ishin të ftuar në emisionin e pasdites “Macchiato Lounge” te moderatorja, Trëndelina Duli. Ky bend i përbërë nga vokalistja dhe tekst-shkruesja, Nita Kaja,  multi-instrumentisti, Drin Tashi si dhe Graniti Havolli në tupana, ofruan atmosferë të këndshme, duke treguar për punën e tyre si dhe për planet që i kanë…

Dokumentar dhe performancë LIVE nga bendi K.E.K

Pas 12 vitesh, bendi punk nga Prishtina performon LIVE në kryeqytet, në kuadër të projektit “Krejt ka pak III”, që mbahet më 14 dhjetor n’Termokiss. Para performancës së tyre, do të shfaqet xhirimi i papublikuar i koncertit në hapësirën “No Limits” në Ulpianë , i xhiruar në vitin 2004. I formuar në vitin 2000, bendi…