Main News

Në Prizren diskutohet për kulturën

“DokuFest” si aktivitet nuk paraqet vetëm një festival të dokumentarëve dhe të filmave, në fakt ndër vite “DokuFest” është rritur për të dhënë më shumë për komunitetin. “Creative Europe Desk of Kosova” ka bashkuar forcat me organizatorët e “DokuFest” të organizojnë një panel për diskutim, ku të pranishëm do të jenë anëtarë nga “Creative Europe…

Master Class për Menaxhimin e Projektit

“Mentoring our Future” që shërben si një program mentorimi për studentët e Kosovës, më 4 gusht nga ora 09:00, në “Bibliotën Kombëtare” në Prishtinë, organizojnë Panel diskutimi me menaxherin e Projekteve dhe Programeve me fokus në Teknologjinë Informative (IT) dhe Linguistikë, Sabri Tahiri. Përgjatë prezantimit do të bëhet paraqitja e koncepteve themelore dhe kryesore në…

DokuFest dhe Lumbardhi organizojnë diskutim mbi institucionet, konstituencën dhe qytetarinë

Diskutimi në panel do të sillet rreth themeleve dhe parimeve mbi të cilat ndërtohen institucionet e pavarura, sikurse dhe mënyrat se si ato veprojnë dhe ndryshojnë. Ky diskutim do të zhvillohet nga penalistët, Albert Heta (Prishtinë), Ares Shporta (Prizren), Meriç Öner (Stamboll), Teodor Çelakoski (Zagreb), nën udhëheqjen e moderatores, Donjetë Murati. Statusi ligjor, formaliteti dhe…

“Playwrite for Peace” me aktivitet të veçantë mbi ndikimin e identitetit në fushën e artit

“Project Space” do të jetë mikpritës i shumë aktiviteteve të ndryshme gjatë javës së ardhshme e shumë nga këto aktivitete do të realizohen në kuadër të projektit “Playwrite for Peace.” “Playwrite Peace”  na mëson që përmes identiteteve tona ne inspirohemi të krijojmë projekte të artit pamor e gjithsesi edhe formave të tjera. Projekti në fjalë,…

Shënohet nesër Dita Ndërkombëtare e Birrës

3 gusht, Dita Ndërkombëtare e Birrës u vendos për të festuar zanatin e kësaj veprimtarie dhe për të treguar vlerësimin e saj, duke fituar shpejt njohje ndërkombëtare. Në fakt, në shekullin e 16-të, në Bavari, Duka Wilhelm IV, lëshon një ligj për birrën, i cili ndalon përdorimin e të gjitha llojeve të aditivëve duke lënë…