Lumturia nuk blihet, ajo përjetohet!

Sot (20 mars), shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Lumturisë’ e udhëhequr nga Organizata e Kombeve të Bashkuara, për të theksuar rëndësinë e gëzimit dhe mirëqenies njerëzore. Që nga viti 2011, OKB-ja ka miratuar lumturinë si një “qëllim themelor njerëzor” dhe ka deklaruar angazhimin e saj për të krijuar “një qasje më gjithëpërfshirëse, të barabartë dhe të…