Ecje në natyrë për personat me nevoja të veçanta

Në vazhdën e aktiviteteve të shumta, ‘Kubi Alpin Prishtina’ është duke realizuar edhe aktivitete rekreative për persona e verbër. I kontaktuar nga Radio KFOR-it, menaxheri ‘Kubit Alpin Prishtina’ Nazmi Hasanramaj, ka treguar se ky aktivitet ka qenë një nga synimet që ka klubi prej disa kohësh: “Brenda projekteve të klubit, kemi aktivitete të cilat janë…

Prishtinës i shtohet shtegu rekreativ që e lidhë Parkun e Gërmisë me Liqenin e Badovcit

Në fund të këtij muaji, pritet që kryeqytetit t’i shtohet ‘Shtegu i Arinjve’, projekt ky që vjen nga bashkëpunimi i ‘Klubit Alpin Prishtina’ me Drejtorinë e Parqeve, Komunën e Prishtinës, Agjencinë e Mbrojtjes së Mjedisit dhe Hortikulturën. Radio KFOR-i ka kontaktuar me menaxherin e ‘Kubit Alpin Prishtina’, Nazmi Hasanramaj i cili ka shpalosur detaje nga…

Sot mbahet punëtori për punëdore artizanale

Qendra “Termokiss”, sot (7 nëntor) duke filluar nga ora 14:00 deri në orën 17:00 do të mbajë një punëtori për të mësuar më shumë rreth punëdores artizanale. Kjo punëtori do të mbahet nga Gishe Lahu, ndërsa përveç teknikave të reja për punëdore artizanale që do të mësojnë të rinjtë, ata po ashtu do të kenë…

Grante për fuqizimin e të rinjve në Kaçanik

Forumi për Iniciativa Qytetare [FIQ] në kuadër të projektit “PREX” do të ndajë grante në vlerë prej një mijë euro për organizata dhe grupe joformale në Komunën e Kaçanikut që kanë për qëllim fuqizimin e të rinjve. Në një komunikatë për media nga kjo Iniciativë kanë sqaruar se synojnë të rrisin mundësitë e angazhimit të…

Radio KFOR-i vjen në qytetin tuaj!

Që nga viti 1999 valët e radio KFOR-it dëgjohen me shumë ëndje, pasi janë valë që transmetojnë mesazhe edukative, kulturore, mesazhe për tolerancë dhe bashkëjetesë. E, me rastin e shënimit të 20 vjetorit të themelimit të saj, ekipi i Radio KFOR-it  është duke vizituar qytete të ndryshme në Kosovë, për të qenë sa më afër…

Në Prishtinë hapet mini-biblioteka e parë

Në kuadër të projektit ‘Merr një libër, kthe një tjetër’ nga organizata ‘Etea’ në Prishtinë, ka filluar hapja e mini-bibliotekave të ndryshme nëpër lagje të qytetit. Biblioteka e parë u hap në lagjen ‘Dardania’ të Prishtinës, ndërkaq projekti ka për qëllim që qytetarët të kenë mundësi të lexojnë por edhe shkëmbejnë libra të ndryshëm. Bibliotekat…

Atdhe Mulla sjell krijimtarinë e tij ndër vite në ‘Digital Exhibition & Talk’

Nesër(7 nëntor) duke filluar nga ora 19:00, në hapësirat e ‘Fondacionit Shtatëmbëdhjetë’, në kuadër të “Digital Exhibition & Talk” vjen fotografi Atdhe Mulla i cili do të shpalosë  fotografi të realizuara ndër vite nën temën “Në marrëdhënie dashurie dhe urrejtje me mediumin” (In Love and Hate Relationship With the Medium). Fotografi, Atdhe Mulla ndër të…