Zgjedhen poezitë më të mira për paqe

Të mërkurën (6 Nëntor 2019), do të mbahet nata finale e konkursit “Poezi për Paqe”, organizuar nga Kult Plus dhe mbështetur nga UN Women në Kosovë. Nata finale e këtij konkursi do të mbahet nga ora 19:00, në “KultPlus Caffe Gallery”, ndërsa do të jenë të pranishme autoret e 10 poezive të përzgjedhura. Organizatorët kanë…

Kush janë shoferë më të mirë, burrat apo gratë?

Nëse bazohemi tek faktet dhe statistikat e nxjerra në shumicën e vendeve të botës vërejmë disa detaje shumë interesante, ku burrat nuk janë shoferë më të mirë sesa gratë, por burrat vozisin shumë më shpejt sesa gratë. Këto të dhëna i jep “DEKRA” (Kompania Evropiane e Inspektimit të Automjeteve) e   cila ka intervistuar 1000 pjesëmarrës,…

Veganët shënojnë ditën botërore të tyre

Për shumkë një ditë e kaluar pa produkte shtazore dhe të tjera të pagatuara, do të ishte dita më e gjatë e tyre, por për të tjerët që i përkasin kategorisë së njerëzve vegan, një meny e tillë ushqimore, përbënë çdo ditë të jetës së tyre. Pikërisht sot (1 nëntor), shënohet Dita Botërore e veganëve,…

Dita Botërore e Qyteteve

“Qyteti ka aftësinë të ofrojë diçka për të gjithë, vetëm atëherë kur ai krijohet nga të gjithë”, kështu ka thënë gazetarja Jane Jacobs, e cila profesionin e saj ia kushtoi pikërisht urbanizmit. 31 tetori, nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Qyteteve” , e kjo ditë…

Po mbahet në Prishtinë “Green Festival”

Tashmë ka nisur edicioni i 4-të i Festivalit  “Green Festival”,që është ngjarja më e madhe e cila i dedikohet sektorit të gjelbër në Kosovë, e cila po mbahet në Sallën “1 tetori”, në Prishtinë. Festivali i Gjelbër ka për qëllim kryesor rritjen e tregjeve dhe promovimin e bizneseve në fushën e energjisë solare, atë eficiente…

Kino Armata promovon kulturën hungareze

Kino Armata në Prishtinë ka vazhduar aktivitet duke promovuar kultura të ndryshme nëpërmes kinematografisë. Në kuadër të projektit ‘Javët e Kulturës Hungareze’, ‘Ambasada e Hungarisë’ në Kosovë dhe ‘Kino ARMATA’, hapësira publike në Prishtinë, që promovon kulturë alternative dhe dialogun shoqëror, do të shfaqin disa prej punëve më relevante të autorëve bashkëkohor hungarez. Filmat do…