Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 22 Maj të vitit 2017, këngëtari Drake, theu rekordin e mbajtur nga këngëtarja Adele, për çmime të fituara në ‘Billboard Music Awards’. Atë natë në ceremoninë e mbajtur në Las Vegas, reperi kanadez Drake, fitoi 13 çmime. Bendi Twenty One Pilots, fituan çmimin e grupit më të mirë rock, ndërsa…

Sot festojmë për një nga pijet më të preferuara

Pikërisht sot (21 maj), shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Çajit’, duke theksuar nevojën thelbësore për të siguruar qëndrueshmërinë e prodhimit të çajit, si një bazë për jetesën e miliona fermerëve, veçanërisht në një kohë kur ekonomia botërore dhe të ardhurat vazhdojnë të bien si rezultat i pandemisë COVID-19. Pas angazhimeve të ditës dhe përfundimit të punëve…

Shënohet sot ‘Dita e Metrologjisë’

Metrologjia që ndryshe njihet edhe si shkenca e matjes, luan një rol qendror në zbulimin shkencor dhe inovacionit, prodhimin industrial dhe tregtinë ndërkombëtare, në përmirësimin e cilësisë së jetës dhe në mbrojtjen e mjedisit global si dhe në mbrojtjen e konsumatorit. Nga viti 1875, kjo ditë shënohet globalisht me datën e sotme, 20 maj. Rreth…