Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

– Me 2 prill të vitit 2001, këngëtarja Mariah Carey, nënshkroi kontratën me të ardhurat më të larta në histori të muzikës. Në atë kohë, Carey, ishte vetëm 31 vjeçe dhe u pagua 60 milion dollarë nga shtëpia diskografike ‘Virgin Records’ për inçizimin e 3 albumeve. Ajo arriti që të shes mbi 120 albume në…

Maska mbrojtëse 3D kundër virusit Covid-19

Në këto ditë kur bota po përballet me pandeminë Covid -19 fokusi më I madh është në gjetjen e mënyrave të ndryshme për tu shëruar apo edhe për tu mbrojtur nga ky virus. Një gjë të tillë është duke e bërë edhe  Prof. Dr. Shaban Buza, profesor në Universitetin e Prishtinës, i cili ka nisur…

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Në këtë datë të vitit 1970  ka lindur këngëtarja e famshme, Mariah Carey, e cila sot feston ditëlindjen e 50-të.  Ajo është pjesë e librit të rekordeve ‘Guinness’ për vokalin e saj unikë me pesë oktava, stilin e këndimit dhe aftësinë e saj të shkrimit të këngëve me titullin ‘Songbird Supreme’. Me 27 Mars të…