Përmes sportit mësojmë më shumë për ruajtjen e ambientit

Me qëllim të ruajtjes së natyrës përmes riciklimit të shisheve të plastikës, “BasketShishe” organizon nesër (23 gusht), në ora 17:00, në hapësirën e oborrit të bibliotekës së qytetit në Gjilan, takimin e parë me nxënës dhe qytetarë të kësaj komune. Më shumë hollësi përsa i përket gërshetimit në mes të argëtimit përmes sportit dhe vetëdijesimit…

Organizohet mini- maratonë për shkollimin e fëmijëve

Më datë 31 gusht, në Prishtinë do të organizohet për herë të parë mini-maratona – ‘Vrapojmë për Dije’, e cila ka karakter humanitarë për të ndihmuar fëmijët e komuniteteve për shkollimin e tyre. Këtë mini-maratonë humanitare po e organizon Organizata Joqeveritare “Zëri i Romëve, Ashkalive dhe Egjiptasve”,  ku zyrtari për edukim, Fisnik Bajrami, për Radio…

Vazhdon realizimi i kampeve multietnike për të rinj

Me moton “Të rinjtë me një të ardhme më të mirë”, Misioni i OSBE-së në Kosovë ka realizuar kohë më parë kampin tre-ditor për të rinjtë, i cili ka mbështetur dy Komitete Lokale të Sigurisë Publike (KLSP). Aktiviteti kishte për qëllim promovimin e marrëdhënieve multi-etnike dhe rritjen e bashkëpunimit midis të rinjve të etnive të…

Kujtohet përmes filmave artisti i madh Faruk Begolli

Organizuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës dhe Kosovafilmi në bashkëpunim me Drejtorinë e Kulturës të Komunës së Prishtinës, më 23,24 dhe 25 gusht do të kujtohet jeta dhe vepra e njërit prej personaliteteve më të rëndësishme të Teatrit dhe Kinematografisë së Kosovës, prof Faruk Begollit. Përgjatë 3 ditëve, do të shfaqen disa prej filmave të…

Përfundon me sukses Kampi Veror Multietnik në Prevallë

Organizata Joqeveritare ‘Community Building Mitrovia’, ka organizuar për herë të parë kampin veror për të rinj nga Mitrovica, duke përfshirë nacionalitete të ndryshme në një organizim veror, në formën e kampit që është mbajtur për 3 ditë, në Prevallë. Organizimi i kampit ka përfunduar me sukses të plotë, duke miqësuar këta të rinj të cilët…

Sot përmbyllet “Shkolla Verore si Shkollë”

Pas një rrugëtimi që ka nisur më 5 gusht, “Shkolla Verore si Shkollë 2019”, sot (21 gusht) e përmbyllë programin për këtë vit. Duke filluar nga ora 20:00, në ‘Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor ‘ do të shfaqet “Performanca e artistëve të përzgjedhur pjesëmarrës” nga Sonja Radaković. Përgjatë realizimit të programit, “Shkolla Verore si…