“Butrinti Summer Festival” mban edicionin e tij të 16-të

Festivali ndërkombëtar i teatrit në Butrint “Butrinti 2000” nisi realizimin e tij mbrëmjen e 8 korrikut, duke sjellë në skenë anktike disa shfaqje nga aktorë shqiptarë dhe ndërkombëtar. Në këtë edicion paraqiten trupa nga Maqedonia, Ukraina, Greqia dhe Shqipëria ndërsa për publikun do të shfaqen vepra të autorëve të njohur botërorë duke mos munguar as…

Aktiviteti ‘Festa e Miqësisë’ përmbyllet me sukses

Koncerti i muzikës ‘rock’ në Gjakovë ka përfunduar mbrëmë në qarshinë e vjetër të qytetit. Kjo festë filloi me këngëtarët Redon Makashi, Aleksandër Gjoka dhe Elton Deda. Ky organizim është bërë nga Komuna e Gjakovës dhe ka mbledhur këngëtar nga vendi dhe rajoni.   Natën finale e përmbyllën këngëtarët Anxhela Pelisteri dhe Mateus Frroku.

Universiteti i Prishtinës pret rreth 300 studentë nga gjithë bota

Universiteti i Prishtinës ‘Hasan Prishtina’, sot do të hapë edicionin e 18-të të Universitetit Veror Ndërkombëtar. Këtë vit studentë nga rajoni dhe bota do të kenë mundësi të zgjedhin lëndë që mund t’i transferojnë nëpërmes kredive në Universitetet përkatese ku ndjekin studimet. Universiteti veror ndihmon në shkëmbimin e përvojave dhe kulturave ndëretnike duke krijuar lidhje…

Ndërpritni dhënien e lëmoshës!

Komuna e Prishtinës, Qendra për Punë Sociale dhe Policia e Kosovës në mbështetje të GIZI-t kanë hartuar një informatorë (fletushkë) për qytetarë lidhur me informimin për fëmijët që kërkojnë lëmoshë në rrugë dhe ata që bëjnë punë të rënda. Dje më 05 korrik, në Prishtinë, tek semaforët afër Katedrales u ndanë këto fletushka , duke…

DokuFest publikon programin e filmave garues

Festivali Ndërkombëtar për Dokumentarë dhe Filma të shkurtër, “DokuFest” tashmë ka bërë publik programin e filmave garues në edicionin e17-të të tij. Festivali do të shfaqë 100 filma në gjashtë kategoritë garuese të tij, që përfaqësojnë 40 shtete, përfshirë dhjetë premiera botërore, katër premiera ndërkombëtare dhe një numër të premierave evropiane dhe rajonale. Të gjithë…

Veprat e mëdha të artistit të vogël

Nuk e thonë kot talent lind, nuk bëhesh. Këtë e vërteton më së miri djaloshi vetëm 11 vjeçar, Kareen Waris Olamilekan nga Nigeria, i cili përmes vizatimeve të tija të veçanta, ka arritur të fitoj njohje ndërkombëtare. Artisti, aktualisht po studion në Akademinë e Arteve “Ayowole” dhe ëndërron që një ditë të shohë veprat e…

Dita Botërore e Çokollatës

7 korriku i çdo viti, është dita që është rezervuar për të gjithë ju që e adhuroni çokollatën. Në këtë ditë feste kushtuar çokollatës, ndjehuni të lirë të festoni e të shijoni çokollatën në secilën formë të saj. Madje edhe ju që jeni në dietë, kujtoni vetes që 7 korriku është justifikim për të ngrënë…