Java franceze në ‘Kino Armata’

Sot në kinemanë e kryeqytetit ‘Armata’, fillon ‘Java e filmit francez’, saktësisht do të shfaqen filmat kryesisht me regji nga regjisorë të famshëm francez. Filmat që do të shfaqen janë në gjuhën franceze dhe qëllimi është që të njoftojnë publikun Kosovar, me punën kinematografike franceze. Drejtori i kino ‘Armata’, Alush Gashi në një bashkëbisedim me…

Rinia aftësohet për punë, përmes trajnimeve falas

Drejtorina e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Komunën e Podujevës në bashkëpunim me organizatën ‘Stay’, organizon trajnime falas për ngritjen e shkathtësive të buta, për të rinjtë e kësaj komune. Ky projekt ka për qëllim përkrahjen e të rinjve dhe rritjen e njohurive të tyre, në zhvillimin e karrierës profesionale përmes trajnimeve. Drejtori ekzekutiv i…

Bëhu ‘Artist i së Nesërmes’

Është hapur konkursi për çmimin “Artistët e së nesërmes 2018”, nga ‘Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor’, në Prishtinë. Për të aplikuar për këtë çmim, artistët duhet që të jenë vendor, të moshave deri në 35 vjeç, të punojnë në fushën e artit bashkohor në pikturë, grafikë, instalacion, media të reja dhe forma tjera të…

Vullnetarë nga Evropa ndihmojnë ‘Pyllin e Arinjve’

Në ‘Pyllin e Arinjve Prishtina’, ka filluar kampi i të rinjëve me vullnetarë nga Evropa dhe nga vendi. Ky kamp është organizuar në bashkëpunim me ‘European Voluntary Service’ dhe është mbështetur financiarisht nga Erasmus +. Të rinj nga Polonia, Sllovenia, Spanja, Anglia dhe vende të ndryshme vijnë për herë të parë në Kosovë për të…

Bëhu pjesë e shkollës verore në Prishtinë

‘European Summer School 2018’, është shkollë verore e cila organizohet për herë të pestë nga ‘European Young Cell Alumni Kosova’, në bashkëpunimin me projektin ‘Young Cell Scheme’ dhe Universitetin e Prishtinës, në datat 17 shtator deri me 19 shtator. Çdo vit kjo shkollë verore trajton tema aktuale dhe zhvillimet e fundit në Bashkimin Evropian. Këtë…

Stërvitje e hapur për gratë në ragbi

Pavarësisht moshës, gjinisë, përkatësisë fetare, etnike apo nacionalitetit, sporti i ragbit ka bashkuar të gjitha gratë përmes aktiviteteve të ndryshme që vazhdimisht po i organizon klubi i vetëm në Kosovë i ragbit për femra, “Qikat”. Ky klub është krijuar në vitin 2017 dhe përfshinë edhe vajza apo gra që asnjëherë më parë në jetën e…

Muzikë natyrë dhe argëtim në Rugovë

Malet e Rugovës janë vetëm disa nga atraksionet turistike që vizitohen nga turistë të ndryshëm nga rajoni dhe bota, përgjatë tërë vitit. Këtë të shtunë me 1 shtator, adhuruesit e natyrës do të kenë mundësi të argëtohen me DJ të famshmëm, të cilët do të dhurojnë spektakël për  të interesuarit, në organizimin e quajtur ‘Rugova…