Të rizbulojmë vendet e fshehura të trashëgimisë kulturore të Kosovës

GAIA Kosova në bashkëpunim me Manastirin ortodoks, mbështetur nga “World Vision”, organizojnë shkëmbimin rinor rreth trashëgimisë kulturore, paqes dhe fesë, në Hoçë të Madhe, nga data 24 deri më 29 shtator. ‘Gjatë këtij shkëmbimi të të rinjve, pjesëmarrësit do të kenë mundësi që të mësojnë rreth trashëgimisë kulturore dhe fetare të këtij vendi të Kosovës,…

Egypt fillojnë turneun Evropian në Rockuzinë

Këtë të Mërkure, me datën 19 Shtator, rock/blues grupi i njohur Egypt nga Britania do të performojë në Rockuzinë, njëra nga rock baret më ekskluzive në Kosovë. Menaxheri i rock barit ‘Rockuzinë’, Fisnik Bekolli, i cili çdo ditë kujdeset që të ketë risi për adhuruesit e rock muzikës në këtë braserie, në një prononcim për…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare për Ruajtjen e Shtresës së Ozonit’

Dita Ndërkombëtare e Kombeve të Bashkuara për Ruajtjen e Shtresës së Ozonit festohet çdo vit në datë 16 Shtator,  duke përkujtuar nënshkrimin e Protokollit të Montrealit të vitit 1987 mbi substancat që rrënojnë shtresën e ozonit. Pikërisht për këtë ditë organizohen dhe përkrahen aktivitete të ndryshme, të cilat ndihmojnë në krijimin e ndërgjegjësimit  mbi temat…

“Letërsia lëvizëse” vjen në qytetin tënd!

Instituti për Studime në Shoqëri dhe Kulturë “Alter Habitus”, ka filluar organizimin e edicionit të parë të “Letërsisë Lëvizëse”, për nder të shkrimtarëve Fehime Selimi, Shpresa Vinca Tuda dhe Mirko Gashi. Ngjarja e parë letrare e këtij edicioni u mbajt më 11 shtator, në komunën e Istogut, ku u diskutua për letërsinë e shkrimtares Fehime…

Nesër shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Demokracisë’

15 shtatori në kalendarin e Kombeve të Bashkuara, i është rezervuar ‘Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë’. Hulumtuesja në Institutin Demokratik të Kosovës, Agnesa Haxhiu, lidhur me këtë ditë për Radio KFOR-in u shpreh:   “Ne duhet që çdo ditë të tregojmë që na nevojitet demokracia dhe duhet që të avancojmë në proceset dekmokratike. Është mirë që…

‘Let’s Dance’ kthehet përsëri!

Ngjarja vjetore për mbledhjen e fondeve në shërbim të nënave dhe fëmijëve ‘ Let’s Dance 2018’, so të mbahet më datën 1 Nëntor, në “Sheshin 21”, duke filluar nga ora 20:00. Për të katërtin vit me radhë “Let’s Dance për Nënat dhe Fëmijët”, ofron muzikë fantastike, ushqim të mirë, pije dhe mbi të gjitha shoqërim…