Si e kalojnë kohën e lirë beqarët?

‘Single’ nuk është vetëm statut, në fakt, është fjala që përshkruan më së miri se si dikush është mjaftueshëm i fortë për të jetuar dhe për të shijuar jetën e tij, pa u varur nga të tjerët. E të mos kesh një të dashur, nënkupton të pasurit më shumë kohë të lirë. Por, pyetja është…

Kush shpenzon më shumë, burrat apo gratë?

Mënyra se si i administroni të ardhurat tuaja, thotë shumë për personalitetin, qofshi burrë apo grua. Statistikat që kanë rezultuar nga anketa të shumta, thonë se burrat shpenzojnë më shumë për ushqim dhe janë të gatshëm të japin më shumë para gjatë një takimi, ndërsa gratë kanë një tendencë të shpenzojnë më shumë për kujdesin…

Ligjëratë për degustimin e verës italiane

Qendra e Gjuhës dhe Kulturës Italiane “DANTE” do të organizojë të enjten (14 nëntor) një event për degustimin e verës italiane dhe të kultivimit të vajit. Në kuadër të këtij eventi, do të mbahet ligjëratë nga Andrea Motta, i cili është ekspert i vajrave të ullirit dhe i verërave të Italisë. Arjeta Berisha, profesoreshë e…

Blerjet impulsive (të panevojshme)

Nëse flasim sinqerisht, blerjet impulsive janë zbavitëse edhe pse mund të jenë  vetëm në momentin e blerjes, sepse këto blerje kanë efekt negativ në aspektin financiar dhe psikologjik të personit që i bën këto blerje . Duke përjashtuar produktet ushqimore, përmes blerjeve impulsive, blerësit në tërë botën më së shumti harxhojnë në veshmbathje. Vera, revistat,…