Ekspozitë e Michael Jackson në Londër

Ikona më e njohur dhe më me ndikim e shekullit XX-të, Michael Jackson, pavarësisht mos prezencës së tij fizike tani e 9 vite, muzika e tij vazhdon të dëgjohet dhe për krijimtarinë e tij vazhdon të flitet edhe sot. Së fundmi është hapur ekspozita “Michael Jackson: On the Wall’, që përmbledh veprat e më shumë…

Botohet poezia shqipe në kinezisht

Në Tajvan është botuar ‘Antologjia e poezisë shqipe’, në gjuhën kineze (Mandarinë). Në këtë antologji janë përfshirë gjithsej 20 poet, duke sjellur stilin unik poetik në këtë gjuhë. Shkrimtarët Basri Çapriqi, Fadil Bajraj, Ledia Dushi, Mario Bellizzi, Naime Beqiraj, Ilire Zajmi dhe poet të tjerë, kanë botuar poezitë e tyre në këtë përmbledhje. Përkthimin e…

Hapet qendra e Down Syndrome

Në qytetin e Ferizajit është hapur qendra e parë për të prekurit me sindromën ‘Down’, organizuar nga shoqata ‘Down Syndrome Kosova’. Kjo qendër është hapur me përkrahjen e kryetarit të komunës së Ferizajit Agim Aliu, i cili ka shprehur gatishmëri për të dhënë mbështje për familjet dhe fëmijët e prekur me sindromën ‘Down’. Kjo qendër…

Amerikë urime dita jote!

Sot, Shtetet e Bashkuara të Amerikës festojnë 242 vjetorin e Pavarësisë, deklarata e të cilës u nënshkrua më 4 korrik të vitit 1776 nga delegatët e 13 kolonive britanike të Amerikës. Ky dokument u hartua nga 32 vjeçari Tomas Xheferson, ku njëra pjesë e Deklaratës përmbante një listë ankesash kundër mbretit Xhorxhi i Tretë dhe…

Aplikacion në rrjetet sociale për pritjet në kufi

Ministria e Punëve të Brendshme njofton të gjithë qytetarët se Qendra Kombëtare për Menaxhimin e Kufirit, nga dje ka vënë në funksion të plotë dhe në kohë reale aplikacionin “Pritjet ne Kufi” në Facebook dhe Twitter. Përmes kësaj mënyre, qytetarët mund të informohen për pritjet në kufi, ku publikimi i fluksit do të bëhet çdo…

Fjollë Caka e ftuar në Radio KFOR

Studentja nga Kosova Fjollë Caka, e cila ka përfunduar studimet posdiplomike në Washington D.C., është ftuar në emisionin e pasdites në Radio KFOR dhe njoftoi për çmimet që mori nga universiteti prestigjioz ‘George Washington’. Fjolla u shpërblye me dy çmime nga universiteti ku ajo përfundoi studimet në arkitekturë. Caka u nderua me çmimin ‘George Washington…

Kampi i basketbollit në Suharekë

Dje (02.07.18) në Suharekë ka filluar Kampi Nacional në basketboll për grumposhat 13 dhe14 vjeçare, në konkurrencën e meshkujve. Ky kamp do te përfundoj me 8 korrik, për të filluar më pas me Kampin në konkurrencën e femrave prej datës 9 deri me 15 Korrik. Kampi Nacional organizohet nga ‘Federata e Basketbollit’ të Kosovës në …

Trajnim për zhvillimin e memories

Sot (03.07.18) nga ora 16:00 do të mbahet trajnimi me tëmën ‘Brain Training Workshop’ në Innovation Center Kosovo (ICK). Ky trajnim organizohet nga ‘Retention Studio’, në bashkëpunim me ‘ICK’ dhe ‘SyncLab’. Trajnimi do të përfshijë mësime për trajnimin e trurit për zhvillimin e rrugëve të memories. Mysafir special i këtij trajnimi do të jetë kampioni…

Aplikacion në rrjetet sociale për pritjet në kufi

Ministria e Punëve të Brendshme njofton të gjithë qytetarët se Qendra Kombëtare për Menaxhimin e Kufirit, nga dje ka vënë në funksion të plotë dhe në kohë reale aplikacionin “Pritjet ne Kufi” në Facebook dhe Twitter. Përmes kësaj mënyre, qytetarët mund të informohen për pritjet në kufi, ku publikimi i fluksit do të bëhet çdo…

Fjollë Caka e ftuar në Radio KFOR

Studentja nga Kosova Fjollë Caka, e cila ka përfunduar studimet posdiplomike në Washington D.C., është ftuar në emisionin e pasdites në Radio KFOR dhe njoftoi për çmimet që mori nga universiteti prestigjioz ‘George Washington’. Fjolla u shpërblye me dy çmime nga universiteti ku ajo përfundoi studimet në arkitekturë. Caka u nderua me çmimin ‘George Washington…