Vikendi sjell festivalin “Ylberi i Prishtinës 2019”

Këtë vikend (14-15 shtator), Prishtina do të mirëpres edicionin e 17-të me radhë të festivalit të fëmijëve “Ylberi i Prishtinës 2019”. Festivali tashmë tradicional, është një ndër ngjarjet më të rëndësishme kulturore për fëmijë që zhvillohet në Prishtinë, ndërsa sivjet mirëpret shumë ansamble e qendra kulturore të fëmijëve, jo vetëm nga qytete të ndryshme të…

Trajnimi multietnik për teatrin bashkon të rinjtë në Prizren

Në kuadër të “Koalicionit të Kosovës për Pajtim”, Qendra për Artin dhe Komunitetin- “Artpolis”,  do të organizojë trajnimin  “Edukimi i Bazuar në Teatër me Bashkëmoshatarë” ku do të përfshijë bashkëmoshatarë nga komuniteti shqiptar, serb, rom, ashkali dhe egjiptian. Programet më të mira dhe më efektive janë ato programe ku përfshihen të rinjtë nga rajoni i…

Mbahet sot konferenca rajonale për sigurinë kibernetike

“Findbug” në bashkëpunim me Kolegjin AAB sot (12 shtator) organizojnë conference rajonale në fushën e sigurisë kibernetike, ku do të trajtohen temat më interesante në fushën e sigurisë kibernetike nga top 10-shja e ekspertëve të sigurisë kibernetike në mbarë botën. Paralel me konferencën do të mbahet edhe edicioni i pestë i punëtorisë “The day when…

Kompletohen ndeshjet gjysmë-finale të Kampionatit Botëror “Kina 2019”

Janë mësuar edhe çiftet e gjysmë –finalistëve në “Kina 2019”, ku gjatë ndeshjeve paraprake ka pasur momente mjaft dramatike dhe  spektakulare. Shtetet e Bashkuara te Amerikës pësuan humbje nga Franca, kurse në takimin e radhës ,Australia siguroi plasmanin  tutje,  duke mposhtur Çekinë. Çiftet e gjysmë –finaliste në “Kina 2019” janë: Spanja – Australia dhe Argjentina…

Po rikthehet në jetë Brefest-i

Data 13 e këtij muaji do të përfshihet nga një ngjarje e veçantë me një simbolikë të tillë, ku do të ketë muzikë live, vend fantastik për të qëndruar dhe diskutim shumë frytdhënës nga të rinjtë pjesëmarrës. Kjo ngjarje e organizuar nga Brefest, ka karakter edukativ dhe krijues dhe kësaj radhe do të diskutohet për…