Së shpejti fillon “Together for a Better World Initiative”

Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatarë – “PEN”, në kuadër të projektit “Përfshirja e Burrave në Atësi”, organizon aktivitetin e hapur “Together for a Better World Initiative”. Angazhimin i burrave për thyerjen e stereotipeve gjinore, përfshirja e tyre në rritjen e fëmijëve, leja prindërore, mbrojtja e fëmijëve nga dhuna, por edhe për shumë tema të tjera do…

Petrit Halilaj me ekspozitë në Gjermani

Piktori Petrit Halilaj do të ekzpozojë punën e tij në qendrën ‘Paul Klee’, në Bern të Gjermanisë. Halilaj për publikun gjerman nëpërmes artit do të tregojë historinë e vendit të tij me ekzpoitëne titulluar ‘Shkrepëtima’. Ai ka lindur në fshatin Runik në Kosovë, ku janë zbuluar gjetje arkeologjike dhe banorët e këtij fshati vazhdimisht kanë…

“Men don’t cry” triumfon në PriFilmFest

Mbrëmë ka përfunduar rrugëtimin Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Prishtinës–PriFest. I nisur më 17 korrik, në edicionin jubilar, PriFilmFest pati një javë të mbushur me aktivitete, filma, punëtori, debate dhe shumë ahengje të natës së vonë. Në natën finale të edicionit të 10-të të PriFilmFest, u ndanë edhe çmimet e festivalit. Çmimi kryesor shkoi në…

Muzika, një urë në mes të popujve

Për të pestin vit me radhë në Kosovë, është realizuar projekti “Muzika, një urë në mes popujve nga shkollat e muzikës për paqe 2018’, organizuar nga Instituti i Paqës, Zhvillimit dhe Inovacionit  (IPSIA). Në këtë projekt, i cili ka nisur realizimin e tij që nga data 14 korrik dhe përfundoi dje, u prezantuan mbi 100…

20 Korriku ‘Dita Ndërkombëtare e Shahut’

‘Dita Ndërkombëtare e Shahut’, festohet çdo vit nga viti 1966, që nga vendimi i Organizatës Ndërkombëtare të Shahut (FIDE), e themeluar në vitin 1924. India është vendlindja e shahut, kurse emri i lojës ka origjinën nga persishtja, që do të thotë: shah- Mbret. Paraardhësi i lojës së shahut është loja “Chatrang”, e cila është shfaqur…

Pse jo edhe Kosova në OSCAR?

Tashmë edhe bota është dëshmitare se Kosova ka film bërës e aktorë të denjë për tu përfaqësuar dhe shpërblyer edhe në Festivalet më prestigjioze të filmit në botë. Mirëpo, krahas rrugës së mbarë që po tregon viteve të fundit kinematografia kosovare në botë, tashmë është shtuar ambicia për të shkuar edhe një hap më tutje.…

Sot 49 vjet nga ulja e njeriut të parë në Hënë

Me datën 20 korrik 1969, njerëzit e parë në botë krijuan histori duke arritur në Hënë me fluturaken Apollo 11. Astronautët amerikan Neil Armstrong dhe Buzz Aldrin, arritën të përfundojnë një nga arritjet më të mëdha të njerëzimit. Edhe në Kosovë adhuruesit e astronomisë kanë filluar që të eksplorojnë hapsirën dhe gjithësinë. Themeluesja e organizatës…