“Mozaiku i jetës” në një ekspozitë të përbashkët

Tri artiste janë bashkuar për të hapur një ekspozitë të përbashkët, që përfshinë pjesë nga jeta e tyre. Ekspozita ‘Mozaiku i jetës’, nga artistet Shkurte Ramushi, Besjana Kryeziu dhe Leoneta Abdyli do të hapet më 28 shtator, në Tiranë. “Mozaiku i jetës” bashkon këto artiste, duke ndarë tregimet e tyre nëpërmes artit.  Njëra përfaqëson trashëgiminë…

Java e Krenarisë “Për kon t’rreh zemra”

Edhe këtë vit në Prishtinë do të organizohet parada e krenarisë për të gjithë pjesëmarrësit dhe përkrahësit e komunitetit LGBTI organizuar ‘Centre for Equality and Liberty’. Ceremonia do të fillojë me 8 tetor, duke filluar nga ora 10:00, në Prishtinë. Java e Krenarisë do të adresojë çështje të gjendjes aktuale të personave LGBTI në shoqërinë…

Aleanca Franceze sjell “Mjedisi dhe Ushqimi” në kuadër të “Javës së Diplomacisë Klimatike”

Nesër (26 shtator) me fillim nga ora 19:00 në ambientin e Aleancës Franceze në Prishtinë do të mbahet aktiviteteti i radhës në kuadër të “Javës së Diplomacisë Klimatike”. Shfaqja e filmit dhe debate mbi temën “Mjedisi dhe Ushqimi”, janë përmbajtja e këtij aktiviteti i cili fillon me dokumentarin “Fëmijët tanë do të na akuzojnë”, nga…

Zhvillohen aktivitete të shumta të Shahut në Kosovë

Në kuadër të Javës Evropiane të Sportit, Federata e Shahut do të organizojë sot (25 shtator) një varg aktivitetesh në 5 qytete të Kosovës. Këto aktivitete do të përfshijnë një numër të konsiderueshëm të fëmijëve, rinisë, femrave, seniorëve dhe veteranëve. Kjo ngjarje do të organizohet në ambient të hapur, respektivisht nëpër qendra të qyteteve, ku…

Ping- Pong në Termokiss

Ping-pongu është një sport ku dy ose katër lojtarë gjuajnë topin duke përdorur raketat, e cila zhvillohet në një tavolinë speciale të fortë, e ndarë me një mrezhë në mes. Gjatë lojës, lojtarët duhet të lejojnë që vetëm një herë topi të prek pjesën e tyre, nëse ai e prek dy herë, do të thotë…

Mbahet trajnimi për menaxhimin e resurseve humane

Në kuadër të “Javës së diplomacisë së klimës”, nesër ( 25 shtator ), do të zhvillohet trajnimi 5 ditor, i cili ka për qëllim zhvillimin e aftësive më të rëndësishme dhe zbatimin e mjeteve që aplikohen në menaxhimin e burimeve njerëzore dhe sjelljes organizative brenda një ndërmarrjeje. Objektivat e trajnimit janë planifikimi strategjik gjatë procesit…

Hapet në Kosovë Akademia “Coding Academy”

“Coding Academy” është programi që po prezantohet aktualisht në “Inovation Center Kosova”, në Prishtinë, përmes të të cilit, dashamirët e teknologjisë kanë rastin të njihen me risitë dhe mundësitë që sjell ky program për të rinjtë, për të transformuar karrierën e tyre dhe për të siguruar një të ardhme të suksesshme ndërkombëtare. Pas një viti…

‘Bëhuni Artistët e së Nesërmes’

‘Qendra për Art Bashkëkohor’ në Prishtinë, ka hapur aplikimet për të zgjedhur ‘Artistët e së Nesërmes’. Artistë nga Kosova deri në moshën 35 vjeç të cilët punojnë në fushën e artit bashkëkohor përfshirë pikturën, skulpturën, printimet, vizatimet, instalimet, fotografinë, video, media të reja dhe arti i performancës mund të aplikojnë për çmimin ‘Artistët e së…

Nata e filmit dhe dhurimi i librave vazhdon tutje

Sbunker, Kino Armata dhe DokuFest vazhdojnë tutje me aktivitetin e Natës së filmit dhe dhurimit të librave, me filmin dokumentar të radhës për muajin shtator “Pink Saris”. Pink Saris – me regji të Kim Longinotto është një film dokumentar i cili flet rreth aktivizimit të Sampat Pal dhe grupit “Pink Saris” në një zonë rurale…

‘Reality Shows’ dhe ndikimi i tyre në shoqëri

Realitet dhe spektakël, këto janë arsyet kryesore pse njerëzit janë të dhënë pas ‘reality shows’. Këto programe televizive vazhdimisht kanë zgjuar kureshtjen e shumë njerëzve nga mbarë bota, duke iu dhuruar emocione dhe duke i bërë shikuesit të bashkëndjejnë me personazhet. Por, cili është efekti i një ‘reality show’, psikologe Antigona Qenaj thotë: “Janë prej…