Të mësojmë më shumë se si të vetëmbrohemi

Meqenëse numri i rasteve të rrëmbimeve, dhunimeve seksuale, vjedhjeve e grabitjeve janë evidente edhe në Kosovë, qendra “Termokiss” ka menduar që përmes disa ushtrimeve dhe ligjeratave falas, të ndihmojë qytetarët për t’u vetëmbrojtur në raste të tilla. Këtë të shtunë, në ora 15:00, do të nis seria e aktiviteteve përkatëse nga profesionisti Florim Ramadani, i…

Si të komunikojmë me lehtë me të prekurit me autizëm

Organizata ‘Autizmi Flet’, me 15 shtator organizon trajnim me temë: “Menaxhimi i sjelljeve te personat me autizëm”. Familjet e të prekurve me autizëm do të kenë mundësinë të marrin ekspertizat e ekspertit për edukim special Ahmet Yalçın Hocaoğlu, i cili do të prezantojë metoda për të menaxhuar sjelljen e personave me autizëm në ambientet e…

“Meant to Be” shpërblehet me çmim në MMVA iHeartRadio

Bebe Rexha pak orë më parë ka shënuar edhe një sukses. Kësaj radhe është fjala për shpërblimin që ka marrë në Kanada. Është MMVA iHeartRadio që ka nderuar këngëtaren me çmimin “Bashkëpunimin më i mirë” në kategorinë “Bashkëpunimi”. Çmimi i dedikohet këngës “Meant to Be”, të cilën Bebe rexha e solli në bashkëpunim me Florida…

Konferencë ndërkombëtare për mardhënien Mjek-Pacient

‘Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë (PRAK)’, me 13 tetor 2018 për herë të parë do të organizojë Konferencën Ndërkombëtare ‘Profesionisti shëndetësor, Pacienti dhe të drejtat e tyre’. Kjo konferencë do të mbahet në ‘Hotel Prishtina International’ në Prishtinë. Drejtori ekzekutiv i shoqatës së të drejtave të Pacientëve në Kosovë Besim Kodra, në…

Jepi ngjyrë lagjes tënde!

Janë bërë të çdo ditëshme nismat dhe aktivitetet e të rinjëve tanë, kreativiteti i të cilëve po shpaloset përmes ideve të dobishme për vendin dhe shoqërinë në përgjithësi. Këtë të diel, disa të rinj nga  Qendra “Termokiss”, e cila ka për mision këmbimin urban dhe civil, reflektimin dhe ndryshimin, do të mblidhen në këtë qendër…

Dashamirët e kitarës tashmë kanë një adresë

Është i ditur fakti që mësimi i një instrumenti muzikor ndikon drejt për së drejti në krijimin, ruajtjen dhe rifitimin e kujtimeve më me efektshmëri, ngritë vetbesimin, ndihmon në sjellje më të mirë me njerëzit përreth dhe zhvillon kreativitetin. Janë të shumtë ata që dëshirojnë të pasurojnë veten përmes mësimit të ndonjë instrumenti të caktuar muzikor.…