Mbahet në Pejë diskutimi rreth sfidave të Komunitetit RAE

Organizata Joqeveritare, “Voice of Roma, Ashkali and Egyptians” (VORAE), do të organizojë nesër (07 gusht), në restaurant “Koha3”,  te Parku i qytetit të Pejës, një forum me të rinj të komuniteteve:  rom, ashkali dhe egjiptian, të Komunës së Pejës, Istogut dhe Klinës. Siç bëjnë të ditur organizatorët, në këtë forum do të diskutohet rreth çështjeve,…

Vjen së shpejti ankandi i radhës me artikuj të ndryshëm

“Shtëpia e Ankandeve Kosova” organizon të shtunën (10.08.2019), në ora 11:00,në Prishtinë, Ankandin vijues me artikujt të llojllojshëm, ku mund të marrin pjesë të gjithë të interesuarit. Artikujt që do të paraqiten në këtë ankand vijnë nga “OSBE”, Kompania e Sigurimeve “INSIG” , “American School of Kosova”, “Raiffeisen Bank Kosova”, “FINCA”, “TEB”, “BPB”,” KEP” si…

“BONEVET” kërkon një Menaxher/e

“BONEVET” kërkon një Menaxher/e të Projektit të “Kosova Markers League”,  “Gara e Robotikës në Kosovë”, qëllimi i së cilës është krijimi i atmosferës pozitive te fëmijët, duke zgjidhur një “mision të komplikuar” me ndihmën e robotit edukativ mBot. Projekti në fjalë, inkurajon fëmijët dhe studentët të jenë më entuziast rreth Shkencës, Teknologjisë dhe Matematikës (STEM)…

Në Prizren diskutohet për kulturën

“DokuFest” si aktivitet nuk paraqet vetëm një festival të dokumentarëve dhe të filmave, në fakt ndër vite “DokuFest” është rritur për të dhënë më shumë për komunitetin. “Creative Europe Desk of Kosova” ka bashkuar forcat me organizatorët e “DokuFest” të organizojnë një panel për diskutim, ku të pranishëm do të jenë anëtarë nga “Creative Europe…

Master Class për Menaxhimin e Projektit

“Mentoring our Future” që shërben si një program mentorimi për studentët e Kosovës, më 4 gusht nga ora 09:00, në “Bibliotën Kombëtare” në Prishtinë, organizojnë Panel diskutimi me menaxherin e Projekteve dhe Programeve me fokus në Teknologjinë Informative (IT) dhe Linguistikë, Sabri Tahiri. Përgjatë prezantimit do të bëhet paraqitja e koncepteve themelore dhe kryesore në…

DokuFest dhe Lumbardhi organizojnë diskutim mbi institucionet, konstituencën dhe qytetarinë

Diskutimi në panel do të sillet rreth themeleve dhe parimeve mbi të cilat ndërtohen institucionet e pavarura, sikurse dhe mënyrat se si ato veprojnë dhe ndryshojnë. Ky diskutim do të zhvillohet nga penalistët, Albert Heta (Prishtinë), Ares Shporta (Prizren), Meriç Öner (Stamboll), Teodor Çelakoski (Zagreb), nën udhëheqjen e moderatores, Donjetë Murati. Statusi ligjor, formaliteti dhe…